Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 15:11, 14 maj 2024

edi75 napisał(a)
Ja mam zbiornik na deszczówkę zrobiony z programu Moja Woda
na razie wody pod dostatkiem
Super
Marcin89 15:16, 14 maj 2024

Dziś skończyłem sadzić na rabacie. Dużo zaryzykowałem z sadzonkami traw - miałem swoje i dzieliłem na pół. Jak liście wyschną to je zetnę i poczekam na nowe przyrosty. Jest ryzyko, ale inaczej miał bym rozgrzebaną rabatę.

W końcu przyszła mączka bazaltowa. Dodam do gleby, na to kartony i kora.

Jedno jest pewne, zrobiłem busz Duży busz.
edi75 16:03, 14 maj 2024

Marcin89 napisał(a)
Dziś skończyłem sadzić na rabacie. Dużo zaryzykowałem z sadzonkami traw - miałem swoje i dzieliłem na pół. Jak liście wyschną to je zetnę i poczekam na nowe przyrosty. Jest ryzyko, ale inaczej miał bym rozgrzebaną rabatę.

W końcu przyszła mączka bazaltowa. Dodam do gleby, na to kartony i kora.

Jedno jest pewne, zrobiłem busz Duży busz.

Pokazuj
Marcin89 16:13, 14 maj 2024

Nie mam nawet foto. Znowu ledwo zdążyłem przed pracą. W tym gorącu to mi się źle robiło. I co chwilę wybierałem gruz i kamienie. Jak ja tego nie lubię wrr.

Mam tylko z szałwiami, potem szybko woda i namiot z agro. Nie było foto.

edi75 16:28, 14 maj 2024

Będzie ładnie...na pewno
Podlewanie podlewanie
Narsilia 17:43, 14 maj 2024

No to będzie szybko piękny efekt a jak uznasz że za dużo w buszu to zawsze można coś przesadzić
Marcin89 17:50, 14 maj 2024

Narsilia napisał(a)
No to będzie szybko piękny efekt a jak uznasz że za dużo w buszu to zawsze można coś przesadzić
No zobaczę co powiecie za parę dni. Na razie podlewanie i cieniowanie.

Trawki dzieliłem na pół i są i tak duże. Ale nagle 5 razy większe nie będą. Raczej ciut większe niż teraz były (bo rosły ze 2 lata w nadmiernym zagęszczeniu).
Wiolka5_7 20:18, 14 maj 2024

A jakie trawki?

Ja w sobotę planuję dzielić seslerie do gruntu od razu a resztę dzielę w doniczki ,bo w tym słońcu bu mi wszystko zwiędło. Wolę nie ryzykować , a za duża rabata aby cieniować.

Ja też nie będę sadzić dużych roślin ,bo dużo potrzebuję i robię małe sadzonki. Planuję kupić np. sporobolusy i też podzielić na jak najwięcej sadzonek. Jestem cierpliwa ,poczekam
Marcin89 20:47, 14 maj 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
A jakie trawki?

Ja w sobotę planuję dzielić seslerie do gruntu od razu a resztę dzielę w doniczki ,bo w tym słońcu bu mi wszystko zwiędło. Wolę nie ryzykować , a za duża rabata aby cieniować.

Ja też nie będę sadzić dużych roślin ,bo dużo potrzebuję i robię małe sadzonki. Planuję kupić np. sporobolusy i też podzielić na jak najwięcej sadzonek. Jestem cierpliwa ,poczekam
Póki co przemilczę, bo były odradzane tutaj. Ale chcę spróbować wbrew wszystkiemu. Wizualnie mi lepiej podeszły, bo źdźbła się przewieszają. Wytrzymuje dosyć dosyć w słońcu przez cały dzień, to i tu powinna (słońce do 16).

Ps. Nie jest to jednak sesleria.
Patrycja_KG_Lu 22:17, 14 maj 2024

Czyżby turzyce?