Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Angelika95 17:39, 13 maj 2024

No co Ty, trochę widać, duże sadzonki. Taka robota to cieszy, co?
Marcin89 18:46, 13 maj 2024

Cieszy cieszy. Teraz mi tak "ciężko" w tej normalnej robocie. Byle by do 22:00
An_na 19:33, 13 maj 2024

Jak ją Cię dobrze rozumiem. Codziennie do 16 siedzę w pracy i planuję co zrobię jak wrócę do domu.
A najgorzej jak coś mi pokrzyżuje plany

Sposób z doniczkami jest najlepszy do planowania
edi75 21:08, 13 maj 2024

Ładnie się zapowiada
Narsilia 21:11, 13 maj 2024

No nowa rabata zawsze cieszy najbardziej , bardzo ładnie jest a będzie jeszcze piękniejsze.
Patrycja_KG_Lu 08:46, 14 maj 2024

Nie wyrazili Wam zgody na podlicznik ogrodowy na wodę czy nie chcieliście? Dobrze zrobiłeś z tą studnią. U mnie na szczęście woda nie jest jakoś mega droga w gminie i nie ma kanalizacji. Sporo w zeszłym roku poszło nam na podlewanie nowo posianej trawy. Bazujemy głównie na deszczówce, bo wodę mamy raczej zbyt głęboko. Sąsiad ma studnię tradycyjną na wiele kręgów.
AgaBoso 13:35, 14 maj 2024

Warzywnik super wygląda. Patrzę na Twoje selery i jeśli to są korzeniowe to odkop im bulwę, będą rosły większe. Pani Kasia radzi jak sadzić, aby były spore zbiory

Rabata musia Cię bardzo cieszyć, widać postępy.
Marcin89 14:24, 14 maj 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Nie wyrazili Wam zgody na podlicznik ogrodowy na wodę czy nie chcieliście? Dobrze zrobiłeś z tą studnią. U mnie na szczęście woda nie jest jakoś mega droga w gminie i nie ma kanalizacji. Sporo w zeszłym roku poszło nam na podlewanie nowo posianej trawy. Bazujemy głównie na deszczówce, bo wodę mamy raczej zbyt głęboko. Sąsiad ma studnię tradycyjną na wiele kręgów.
Może już kiedyś pisałem. Hydraulik przygotował miejsce na dodatkowy licznik w kotłowni i przyłącze do kranu na elewacji ogrodowej (tył domu). Wtedy w komunalce okazało się, że mają wewnętrzny "regulamin" i licznik musi być bezpośrednio za kranem, tuż za ścianą. Wtedy licznik był by w pokroju gościnnym. I było po temacie, bo nie będę licznika w pokoju montował Wygląda na to, że ludzie robili sobie na lewo podłączenie do WC, czy czegoś tam i oszczędzali na zaniżonej ilości ścieków...

Ostatnio sprawdziłem i woda w studni (w rurze osłonowej) była już na głębokości 2 m. W szoku byłem
edi75 14:30, 14 maj 2024

Ja mam zbiornik na deszczówkę zrobiony z programu Moja Woda
na razie wody pod dostatkiem
Marcin89 15:10, 14 maj 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Warzywnik super wygląda. Patrzę na Twoje selery i jeśli to są korzeniowe to odkop im bulwę, będą rosły większe. Pani Kasia radzi jak sadzić, aby były spore zbiory

Rabata musia Cię bardzo cieszyć, widać postępy.
Agnieszka, masz rację i znam ten sposób uprawy. Mimo to na koniec sezonu korzenie jak pół pięści.. no cóż.

Selery przy sadzeniu poszły ciut głębiej, a i tak dobrze, że się przyjęły, bo sadzone były przy słonecznej pogodzie. Odkopię je oczywiście.

Rabatka dała mi w kość, ale i cieszy