Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

edi75 09:31, 25 maj 2024

Marcin ja werbenę w ogrodzie mam od początku
Chodzi po całym ogrodzie
W zeszłym sezonie jakoś nie widziałam siewek a teraz mam
Zawsze patrzyłam tuż obok
sadzonki..a one lądują ciut dalej ha ha
Angelika95 10:44, 25 maj 2024

edi75 napisał(a)
Marcin ja werbenę w ogrodzie mam od początku
Chodzi po całym ogrodzie
W zeszłym sezonie jakoś nie widziałam siewek a teraz mam
Zawsze patrzyłam tuż obok
sadzonki..a one lądują ciut dalej ha ha

Edytko, jeśli masz nadmiar werbeny to ja chętnie od Ciebie odkupię lub kupię Tobie coś do ogrodu
edi75 11:14, 25 maj 2024

Angelika95 napisał(a)

Edytko, jeśli masz nadmiar werbeny to ja chętnie od Ciebie odkupię lub kupię Tobie coś do ogrodu

Jasne
Napisałem priv
Marcin89 14:14, 25 maj 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Na wątku Polinki cytowałam ten sposób jakoś jesienią. Jedne z ostatnich stron.

Purrsian Blue też u mnie sztywna jest.

Co do tych 20 cm…nie wiem jak Ciebie, ale mnie osobiście by denerwowały jeśli są widoczne. U mnie dopiero po zrobieniu zdjęcia z góry widać jak linie nie grają z opaską domu i rabaty nie są w 100% równolegle. Będą prostowane/odmierzane właśnie w odniesieniu do krawędzi opaski.
Oczywiście te 20 cm nie były widoczne dla oka, a jedynie w świadomości. Ale tak marudziłem, że poprawiliśmy Teraz jest różnica tylko 5 cm na przekątnych. To już jest mało, a chociażby błąd pomiarowy.

U Ciebie nawet nie zauważyłem, dopiero teraz jak napisałaś. Poprostujesz i będzie perfekcyjnie
Marcin89 14:19, 25 maj 2024

Zaczynamy nawodnienie trawnika i nie tylko

Ale trafiła się Nam pogoda do kopania, mega gorąco. Większość już wykopana.

Jedno miejsce było tak twarde, że dało nam popalić. Potem znowu miękko, ale już zmęczenie jest.
Marcin89 14:23, 25 maj 2024

A tak wygląda widok z góry na przyszły trawnik i rabaty. Według mnie ok to wygląda. Rabata na wprost około 4 m szerokości. Rabata na lewo 2,5 m szerokości plus 1 m na pas żywopłotu.

Co myślicie?

SaskiaFarkas 18:54, 25 maj 2024

E no Marcin elegancko!!!. Dużo pracy za Tobą - tej najgorszej .Zobaczysz efekt jak tylko posiejesz trawę. Spacerując widzę często świeżo posianą trawę a na to przykryta biała agrowłóknina. Trawa rośnie jak szalona.
Angelika95 20:19, 25 maj 2024

Popieram, dużo tej najgorszej roboty masz zrobione. Rabaty na bokach, a na środku nie udało się rodzinki namówić? Fajnie to wygląda, estetycznie już. A i graby chyba też mają się nieźle
Marcin89 20:27, 25 maj 2024

SaskiaFarkas napisał(a)
E no Marcin elegancko!!!. Dużo pracy za Tobą - tej najgorszej .Zobaczysz efekt jak tylko posiejesz trawę. Spacerując widzę często świeżo posianą trawę a na to przykryta biała agrowłóknina. Trawa rośnie jak szalona.
Dziękuję za miłe słowa
Marcin89 21:17, 25 maj 2024

Angelika95 napisał(a)
Popieram, dużo tej najgorszej roboty masz zrobione. Rabaty na bokach, a na środku nie udało się rodzinki namówić? Fajnie to wygląda, estetycznie już. A i graby chyba też mają się nieźle
A na środku nie planowaliśmy za bardzo. Bo ma tam chodzić automatyczne nawodnienie. Rabata wymusiła by dodanie wielu zraszaczy i ominięcie jej. Chcemy jednolity trawnik. Prawie 200 m2 wyszedł

Graby mnie zaskoczyły ostatnio. Poszerzyły są trochę i mają dużo młodych, dużych liści