Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

SaskiaFarkas 18:04, 18 cze 2024

Cześć Marcin. Co ja tu widzę.Świetnie wyszła Ci ta rabata zbieraninowa.Ładnie się komponuję, trawniczek również. Za parę tygodni będzie jeszcze lepszy. Ostrogowiec z trawami też piękny. Jak będzie więcej go w grupie fajny akcent kolorystyczny nabierze rabata.
Marcin89 22:31, 18 cze 2024

SaskiaFarkas napisał(a)
Cześć Marcin. Co ja tu widzę.Świetnie wyszła Ci ta rabata zbieraninowa.Ładnie się komponuję, trawniczek również. Za parę tygodni będzie jeszcze lepszy. Ostrogowiec z trawami też piękny. Jak będzie więcej go w grupie fajny akcent kolorystyczny nabierze rabata.
Dziękuję

Jeszcze tak oficjalnie nie pisałem jaka będzie to rabata z tymi stipami. Były dawno temu próby podzielenia ulubionych gatunkowy na dwie rabaty o odmiennym oświetleniu. A teraz mam projekt w głowie. Ale uświadomiłem sobie, że właśnie teraz dużo gatunków musiał bym przyciąć i było by pusto dość. Kombinuję
Marcin89 15:58, 20 cze 2024

Mam lokalnie w markecie kocimiętki Cat's Pajamas i Cat's Meow za 16 zł. Którą bardziej polecacie? Może być mała i żeby nie pokładała się.

Z opisów w necie: pierwsza ma długie kwitnienie i kwiaty na całych łodygach, bardzo kompaktowa. Druga podoba mi się za kolor i też nie jest jakaś duża.

Szałwia różowa też jest, ale nie pamiętam odmiany. Fioletowa była April Night, a obok różowa jakby też coś w nazwie z "April", ale nie mogę znaleźć teraz. Też za 16 zł. Doniczki raczej litrowe, na pewno nie P9.
JoanNa 16:35, 20 cze 2024

April Night ma piękny kolor, głęboki fiolet. Poluję na tą szałwię, jest fajna zwarta.
Marcin89 16:53, 20 cze 2024

JoanNa napisał(a)
April Night ma piękny kolor, głęboki fiolet. Poluję na tą szałwię, jest fajna zwarta.
Ja poluję na różowe, ale raczej wyższe, typu różowa Caradonna.
Marcin89 21:57, 21 cze 2024

Dziś jest 2 tygodnie od wysiewu. Jeszcze bardziej zielono, ale trawki niskie jeszcze. Niestety chwastów coraz więcej, perz też powychodził.

LIDKA 22:15, 21 cze 2024

O jak zieloniutko.
Kiedy koszenie?
Marcin89 22:22, 21 cze 2024

LIDKA napisał(a)
O jak zieloniutko.
Kiedy koszenie?
Strasznie zniekształciło zdjęcie, ledwo widać trawki w tle przy tarasie. Koszenie jak będzie 8-10 cm, a jest pewnie z 5-6 cm. Chyba jeszcze kostrzewy nie wykiełkowały.
edi75 22:19, 22 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Dziś jest 2 tygodnie od wysiewu. Jeszcze bardziej zielono, ale trawki niskie jeszcze. Niestety chwastów coraz więcej, perz też powychodził.

Marcin ładnie się zazieleniło
Koszenie już niebawem
Ja już parę razy kosiłem
Ale chwasty u mnie niestety są
Najgorsza to ta trawica/ta gruba taka/
Marcin89 22:36, 22 cze 2024

edi75 napisał(a)

Marcin ładnie się zazieleniło
Koszenie już niebawem
Ja już parę razy kosiłem
Ale chwasty u mnie niestety są
Najgorsza to ta trawica/ta gruba taka/
Wiem, to chwastnica. A druga po niej komosa - zmora nowych trawników.