Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 22:11, 23 cze 2024

edi75 napisał(a)
Kwiaty pikne
To margretki na dole?
Właściwie nie wiem, bo to roślina z targowiska. Może być złocień lub jastrun? Nazywam margaretką
Patrycja_KG_Lu 22:44, 23 cze 2024

Oj tam oj tam. Przyjemności z kupowania bylin trudno sobie odmówić szczególnie jak kwitną. Ja kupująca zazwyczaj z listą po dzisiejszym wypadzie powróciłam ze sporą ilością doniczek nieplanowanych jak np. kocimiętki Manchu Blue.
Marcin89 23:16, 23 cze 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Oj tam oj tam. Przyjemności z kupowania bylin trudno sobie odmówić szczególnie jak kwitną. Ja kupująca zazwyczaj z listą po dzisiejszym wypadzie powróciłam ze sporą ilością doniczek nieplanowanych jak np. kocimiętki Manchu Blue.
To dla mnie nowość, nie znam kompletnie takiej odmiany

Też tak mam, że kupuję oczami. Nawet pomyślałem, że warto kupować wtedy, gdy dana roślina kwitnie. To pozwala uniknąć pomyłek i widzimy, czy się kolor podoba w realu

Nawet teraz, chcąc zamówić kocimiętki, patrzę co ma sprzedawca i co by wziąć jeszcze, skoro już i tak za wysyłkę płacę.

I tak oglądam coraz więcej odmian i znowu chcę kolejne rozplenice, czy inne trawy. A już nie wspomnę, że wszystkie hakone mi pasują

Można też się rozpędzić. Kupiłem jednego ostrogowca, nie będąc przekonanym do niego. A teraz myślę po co mi jeden na rabatę 12 m długą hahaha. To podzieliłem i zrobiłem sadzonki. Jak się uda, to będzie 6 tych ostrogowców.
Patrycja_KG_Lu 23:37, 23 cze 2024

Ja też, aż do dzisiaj nie słyszałam o kocimiętce mandżurskiej. Czy będzie ciekawiej i dłużej kwitła to się okaże. Jedną sztukę na testy wzięłam.
Marcin89 17:00, 25 cze 2024

Lubię ostnicę Pony Tails, ale te jej nasiona to mnie doprowadzają do szału! Dziś wyskubałem pół wiadra nasion z kilkunastu zaledwie sztuk, a na ziemi już coś leżało.

Jak sobie z tym radzicie? Wyczesywać, czy nie? Z ziemi ciężko się zbiera nasiona. A co dopiero jak dam korę

Teraz trawki wyglądają dużo gorzej, nie mają tego puchu. Ale coś za coś.
Marcin89 19:28, 25 cze 2024

O proszę, lada moment będzie kolejna książka Pani Danusi
mrokasia 12:03, 27 cze 2024

Marcin89 napisał(a)

Można też się rozpędzić. Kupiłem jednego ostrogowca, nie będąc przekonanym do niego. A teraz myślę po co mi jeden na rabatę 12 m długą hahaha. To podzieliłem i zrobiłem sadzonki. Jak się uda, to będzie 6 tych ostrogowców.

W przyszłym roku tego ostrogowca to będziesz pielił . Albo rozsadzał po ogrodzie.

A tak w ogóle to dzień dobry, przyszłam się przywitać i rozejrzeć.
Marcin89 16:12, 27 cze 2024

mrokasia napisał(a)

W przyszłym roku tego ostrogowca to będziesz pielił . Albo rozsadzał po ogrodzie.

A tak w ogóle to dzień dobry, przyszłam się przywitać i rozejrzeć.
Witaj Kasiu Zachęcam do odwiedzania. Masz dużo wiedzy, to i ja przy tym skorzystam

Czyli ostrogowiec z tych wysiewających się bylin, dobrze wiedzieć

Ostatnio mało się dzieje, dawno nie pokazywałem planu terenu ani ogrodu jako całości, bo nie bardzo jest co pokazywać.

Po niedzieli będzie zamówienie z kocimiętkami i rozplenicami. Chyba będzie wszystko na rabaty frontowe między chodnikami, to może w końcu coś podziałam
Marcin89 16:49, 27 cze 2024

Faktycznie szaleją Annabelle w tym roku. Kule są ogromne.
NowaKiKi 09:14, 28 cze 2024

A moje hortensje jeszcze nie maja kwiatów :-9 ciekawe czy sie doczekam w tym roku czy przez to póżne przesadzanie a pozniej przymrozki nie zbuntuja sie.