Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 21:37, 24 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Przebiśniegi niech zdrowo rosną. Takie maluszki, rosną u mnie na najdalszej rabacie a świeca z daleka.

Widzę że sesleria już fajnie Ci ruszyła. Wisienki może i kwiatów nie dużo ale je bardzo ładnie widać.

Ogród już fajnie ruszył.
Dzięki Lidka No seslerie cudne - to dzięki forum je mam. Przy sypaniu dolomitu dałem też tym ze zdjęcia. A tym w wąskich rabatach nie. Ciekawe, czy wpłynie to na ich kolor. Taki eksperyment

Ruszyły to kocimiętki na brzozowej. Parę kęp wystrzeliło w górę mocno. Jak nigdy. Aż w szoku jestem. To chyba wina nawożenia

Ambrowce i brzozy wypuszczają listki. Trochę w tyle zostały platany.
Narsilia 21:40, 24 kwi 2026

Po pierwsze gratuluję stuknęlo 600 stron wątku ,a po drugie pięknie wszystko kwitnie , w takim ,,młodym, ogrodzie każdy kwiatuszek cieszy
LIDKA 21:51, 24 kwi 2026

Platany są takie późniejsze. Nie trzeba się martwić. Moje i w pobliskiej szkólce zmarzły 2 lata temu wszystkie liście w maju. Były już dość zaawansowane. Wszystkie odrosły.
LIDKA 21:59, 24 kwi 2026

Wątek Ci Marcinku tak pędzi że 600 stron przegapiłam. Wielkie gratki nasz Rodzynku Ogrodniku.♥️♥️♥️
Kordina 22:52, 24 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
...
Trochę mi leżą po sadzeniu, ale za rok będzie super. Liści nie mogę ściąć, chociaż mnie korciło.

I słusznie, niech sobie jeszcze fotosyntezują
Marcin89 10:51, 25 kwi 2026

Dziś pewnie wszyscy tyrają, bo dość cicho na forum

W zeszłą sobotę wyrównany był teren w warzywniku. Rośliny koło foliaka rosły w zagłębieniu. Została mi jeszcze do zabrania lawenda na końcu i przeniesienie kiedyś kompostownika (on też jest w zagłębieniu).

Ciężko znaleźć zdjęcie tego miejsca. Ale powiedzmy takie przed i po:

Rosły tu różności, które poszły na koniec ogrodu.

Zostało mi tylko trochę doniczek z cebulowymi i pojedyncze sztuki (w tym klon Atropurpureum, 3 żurawki, 2 budleje). Mam nadzieję, że na jesień uda się przeorganizować warzywnik i posadzić jeszcze parę krzewów jagodowych. No i foliak jest do naprawy lub wymiany na nowy - dopiero będę to kalkulował.
Polon 15:12, 25 kwi 2026

Ładny miałeś ten przechowalnik
Plus takiego trzymania roślin jest taki, że jak sadzisz na docelowe miejsce, to dokładnie wiesz co masz, jak wygląda, czy żywotne, jak szybko przyrasta i takie tam.
Duża zmiana tej części ogrodu, no ale ogrodzenie ma na to duży wpływ.
LIDKA 20:14, 25 kwi 2026

Super już ogród. Nie ma zakatków do dokończenia. Masz ręke do hortek ogrodowych.i szpalerek żurawek gęsty bardzo
Marcin89 20:49, 25 kwi 2026

Dziewczyny, przechowalnik spełnił swoją funkcję i przestał być potrzebny. Parę tylko roślin zostało.

Lidka, już tej obwódki z żurawek nie ma, zostawiłem 3 sztuki do donicy. A hortki ogrodowe mi pierwszy raz rok temu zakwitły i dlatego zostały
Marcin89 21:19, 25 kwi 2026

Przed domem teraz tak naciapane, ale na żywo mi nie przeszkadza

Kocimiętki już blisko kwitnienia.

Tulipany na froncie.