Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 07:59, 27 kwi 2026

olciamanolcia napisał(a)
Też mam Negritę. One są niezawodne. Jedne z nielicznych -nie tracą wagi i formy powtarzając kwitnienie
Już sprawdzałem. Mam tam Van Eijk, Candy Prince i Negritę. Źle nie wyszło, ale...

Wywalę tego Candy Prince, bo jest brudnoróżowy. Za niego dokupię różowy Mystic Van Eijk. Dołożę Van Eijk zwykłe i Negrity i może będzie cudnie za rok
mrokasia 08:14, 27 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
I teraz naszła mnie myśl, czy te młode listki magnolii, ambrowców, platanów, brzóz i orzecha włoskiego przeżyją przymrozek. Było -1 tej nocy...
Jak nie urok to...

Tego niestety nie wiemy. U mnie prognozują -1 przez kilka nicy z rzędu. A moja nowa nigra zaczęła rozwijać pąki…
olciamanolcia 08:24, 27 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
Już sprawdzałem. Mam tam Van Eijk, Candy Prince i Negritę. Źle nie wyszło, ale...

Wywalę tego Candy Prince, bo jest brudnoróżowy. Za niego dokupię różowy Mystic Van Eijk. Dołożę Van Eijk zwykłe i Negrity i może będzie cudnie za rok

Mystic jest bardziej łososiowy -mam je
Dokupiłabym kremowe i zostawiłabym tak jak jest
Dokup kilka w tych samych odmianach co masz i będzie fajnie
Te Candy Negrita i kremowe będą nieźle się komponować
Marcin89 16:30, 27 kwi 2026

Teraz są 3 kolory tulipanów. Nawet źle to nie wygląda

Marcin89 16:31, 27 kwi 2026

Tak wyszedł placyk. Obsypałem dziś brzegi agrotkaniny i od razu lepiej wygląda.
Marcin89 16:37, 27 kwi 2026

Wiśnie piłkowane mam maleństwa, ale każdy kwiatek cieszy. W tym roku policzę je na palcach jednej ręki

Od razu zapytam. Żeby zagęścić koronę mam przyciąć każdy z tych pędów o połowę? Od razu po kwitnieniu?
mrokasia 20:08, 27 kwi 2026

Kurde, napisałam post i mi wcięło .
Ja swoich Kanzanów nie cięłam, zagęściły się same z siebie. Aczkolwiek myślę, że przycięcie nie zaszkodzi .
Wstawię zaraz u siebie fotki porównawcze.
Marcin89 22:17, 27 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Kurde, napisałam post i mi wcięło .
Ja swoich Kanzanów nie cięłam, zagęściły się same z siebie. Aczkolwiek myślę, że przycięcie nie zaszkodzi .
Wstawię zaraz u siebie fotki porównawcze.
Byłem, widziałem. Dziękuję Ci bardzo Może jeszcze ktoś wypowie się w kwestii cięcia.
Magara 22:38, 27 kwi 2026

Marcin, wisienki może i małe ale podpory dałeś im profesionalne - dobra robota

Placyk - no też full profeska Wygląda super, jedyne czego bym się bała to tego, że koty dochodzące kuwetę sobie tam zrobią Ale może jesteś szczęściarzem i nie znasz tego problemu

Temat cięcia wiśni ozdobnych też mnie interesuje. O ile nie mam oporów z cięciem śliwy wiśniowej, to nad pozostałymi moimi wiśniami się zastanawiam, tym bardziej, że wiem, że mam pomylone na bank i nie do końca wiem co mam
Marcin89 23:13, 27 kwi 2026

Magara napisał(a)
Marcin, wisienki może i małe ale podpory dałeś im profesionalne - dobra robota

Placyk - no też full profeska Wygląda super, jedyne czego bym się bała to tego, że koty dochodzące kuwetę sobie tam zrobią Ale może jesteś szczęściarzem i nie znasz tego problemu

Temat cięcia wiśni ozdobnych też mnie interesuje. O ile nie mam oporów z cięciem śliwy wiśniowej, to nad pozostałymi moimi wiśniami się zastanawiam, tym bardziej, że wiem, że mam pomylone na bank i nie do końca wiem co mam
No udało się drzewa opalikować i nie żałuję wydanej kasy (drogie zrobiło się drewno). Ostatnio tak mocno wiało przecież.

No koty się kręcą, parę razy mi coś zostawiły to tu, to tam. Brat podjął to ryzyko. Podobno można czymś tam spryskać, ale czy to działa?

To musimy czekać na kogoś, kto przycina wiśnie piłkowane i inne