Front robót obszerny, kiedy Ty to wszystko ogarnąłeś? Podoba mi się również placyk dla dzieci. Patrzę, ze pod border dajesz paski folii, dobry sposób, nie wpadłam na to.
Super Marcin, ależ napracowane! Rabata będzie na pewno piękna, jak tylko wszystko podrośnie- będzie na bogato
Fajnie tyle własnych dobroci mieć! Smacznego!
Dziękuję Marta Rabata będzie ciut inna niż dotychczasowe. Ale nadal bez rzędów, tylko sadzenie "trójkami". Wydaje mi się, że przez cały sezon będzie ciekawa, jest dużo roślin kwitnących i 3 drzewa kwitnące Jesienią trawy zrobią efekt. Najgorsza będzie zima. Ale tu nie potrzebuję zasłony - mata w ogrodzeniu to robi.
Bożenka jak zwykle spostrzegawcza, aż się cofnęłam o stronę by zobaczyć o co jej chodziło. Zachwycająca jodła. Aż nabrałam na taką ochoty. Kiedyś taką o tym kolorze szyszek miałam na Pintereście zapisaną. Pracuś z Ciebie mocny, tak dużą rabatę przygotować i obsadzić to znaczy, że masz powera.
Wiśnie i magnolia już rosły. W sumie potem na 4 razy wyszło. Miałem wolny Wielki Czwartek i Wielki Piątek (prawie cały dzień w ogrodzie), a następnie jeszcze jedno popołudnie i kolejna sobota. Czyli na spokojnie - tutaj nie powiem też zadbałem o podłoże. Hortensje dostały "torf kwaśny", a reszta ziemię uniwersalną. No mieszanie podłoży zawsze długo schodzi u mnie - a nie lubię sadzić w sam piach.
Teraz czekam niecierpliwie na kwiaty wiśni, lilaka i azalii. No i zaraz pokażą się funkie, bodziszki i tawułki
A tutaj z tyłu kępki przebiśniegów. Dostałem od Bożenki Kordiny Bardzo dziękuję raz jeszcze
Trochę mi leżą po sadzeniu, ale za rok będzie super. Liści nie mogę ściąć, chociaż mnie korciło.