Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 21:45, 25 sie 2026

Wyszukałem mój dawny rysunek. Z prawej strony były 3 wejścia do zamurowania i aktualnie zostały tylko jedne.

Zmieniła się zaś koncepcja nowego wejścia do pomieszczenia nr 3. Tu gdzie miały być drzwi zostaje małe okienko. A drzwi będą pomiędzy pomieszczeniem nr 2 i 3 jako wewnętrzne przejście. W międzyczasie czasie pomieszczenie nr 3 zyskało oświetlenie.

A oto wspomniane, nowe przejście między nr 2 i 3:

Oczywiście wersja surowa, brzegi będą wykończone na równo. A bałagan i pył niesamowity, jak widać.
Magara 21:55, 25 sie 2026

Marcin89 napisał(a)
A czemu o mnie? Ja mam tylko jedną hehe A kiedyś Wam pokażę jak ją przyciąłem i jak odrosła. Jednak jestem zawzięty do cięcia

Ja też miałam tylko dwie, na rabatach W tym sezonie nowe przyrosty mają około metra. Wycinam wiosna najstarsze gałęzie, krzaki mają mieć pokrój fontannowy. I mają. Tyle, że w najszerszym miejscu ta fontanna ma trzy metry szerokości
Marcin89 21:56, 25 sie 2026

A jeszcze dodam, że w głowie zrodził się niecny plan Na elewacji od strony ulicy i w kierunku trawnika jest bluszcz na ścianie. Skoro na ścianie przy warzywniku zostaje okienko i nie będzie drzwi, będzie można puścić ładne i kwitnące pnącze (strona południowa)
MagdaLenka 22:02, 25 sie 2026

Marcin89 napisał(a)
Tak, to właśnie ta odmiana, dobre masz oko Drugie kwitnienie, a jedna z szałwii się rozlała (ta koło seslerii).

Ślicznie wyglada ta szałwia, nawet rozlana. Reszta rabaty też rewelacyjna. Hortensjom daj czas na wypiętrzenie. Z sezonu na sezon będą bardziej widoczne nad rozplenicami.
Frontowe rabaty moim zdaniem już są na gotowo.