Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 21:22, 11 paź 2012

mira napisał(a)
wpadłam z rewizytą
szukam kosmosów i nie znalazlam za to piękne widoczki jesienne takie jakie lubię - oby jak najdłużej trwały

Miro, kosmosy już u mnie przekwitły i je usunęłam. Ale wiesz mi były naprawdę dorodne, wyjątkowo wysokie, prawie miałam kosmosowe drzewa. Na drugi rok ograniczę ich ilość.
mira 21:29, 11 paź 2012

ja widziałam inne kosmosy niż te klasyczne ale nie widziałam nasionek - jak znajdę pewnie się nie oprę
Milka 14:06, 12 paź 2012

Dzidka napisał(a)

Mój jesienny ogród, widoki ogólne. Potem wygrabiłam liście, ale jak odjeżdżaliśmy już znowu były.

Piękny, jesienny ogród.
I nawet opadłe liście mi nie przeszkadzają.

to samo powiem, zachwyca! a ja Bożenko mam podobnie, pozamiatam, pograbię, a za moment tyle samo liści, albo i więcej; tę różę pomarszczoną mam, białą i różową, a właściwie fuksjowa i faktycznie pełno owoców, ale moje są już stare, tzn od dawna, bo na wiosnę tnę je przy samej ziemi; twoja tez wybuja, ale może też ją tak ciachnij

polecaną książkę czytałam, na pewno do takiej lektury warto wracać
pozdrawiam z oszronionego Miłkowa
eliza3 17:22, 12 paź 2012

Witaj Bożenko, u mojej mamy w ogrodzie zawsze były kosmosy, ja też muszę je zaprosić do ogrodu to takie delikatne kwiatki. Tylko nie bardzo bym chciała, aby mi tak wyrosły, ja w tym roku miałam takie cynie- mutanty. Kwiaty były piękne, ale ta wysokość...
EPODLAS 19:51, 12 paź 2012

Irenko, ciachnęłam tę różę na wiosnę. Ładnie rosła, ale potem dostała mączniaka. Na wiosnę znowu ją przytnę, a tam na skwerze koło mojego domu, zaniedbane a tak pięknie rosną.
Elizo, cynie u mnie też spore, ale kosmosy przebyły same siebie. Zasłoniły mi inne rośliny na rabacie. Będę szukać niskich odmian cynii, jakie widziałam u Szmita, tylko gdzie te nasiona dostać. Byłam w Toruniu w sklepie, gdzie naprawdę jest duży wybór nasion, ale tego co szukałam nie znalazłam
kasik778 19:52, 12 paź 2012

Też lubię te kwiaty, cynie bardzo, ale chwilowo nie sadzę, bo by mi wszystko zasłoniły, jednak rosną dość duże
an_tre 20:00, 12 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko, ciachnęłam tę różę na wiosnę. Ładnie rosła, ale potem dostała mączniaka. Na wiosnę znowu ją przytnę, a tam na skwerze koło mojego domu, zaniedbane a tak pięknie rosną.
Elizo, cynie u mnie też spore, ale kosmosy przebyły same siebie. Zasłoniły mi inne rośliny na rabacie. Będę szukać niskich odmian cynii, jakie widziałam u Szmita, tylko gdzie te nasiona dostać. Byłam w Toruniu w sklepie, gdzie naprawdę jest duży wybór nasion, ale tego co szukałam nie znalazłam
Bożenko mamy moc siewu cyni i kosmosu i na drugi rok też pozwolimy im zabłysnąć swoim pięknem Jak myslisz?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:01, 12 paź 2012

Aniu, te stare kosmosy pozostawię, ale w minimalnych ilościach. Cynie owszem, jeżeli nie zdobędę niskich odmian, posadzę te co mam. Aniu, jutro ma padać, a mamy jechać. Załamka
an_tre 22:06, 12 paź 2012

Według tego co widzę na prognozach dla naszego regionu ma być jutro słonecznie, temp. +12 może tylko z rana trochę pokapie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:09, 12 paź 2012

Może nie będzie tak źle, tak czy tak jedziemy. Może ja źle patrzyłam. Dzisiaj było całkiem ładnie.