Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Sebek 22:54, 12 paź 2012

Ogród z tymi liśćmi ślicznie wygląda A taki spacer między rabatami z szelestem pod stopami to na pewno miłe przeżycie
Welka 09:20, 13 paź 2012

Witam!
Jak grzybki? Udało się pochodzić po lesie czy deszcz to uniemożliwił?
Pozdrawiam
Milka 12:55, 13 paź 2012

No tak czasami jest w przyrodzie; moje mączniaka nie miały nigdy, ale już inne cholerstwa tak, im mniej dbam, tym mają się lepiej i Bożenko zapraszam na wpisy w II części, znajdziesz w podpisie udanego dzionka
malwes 14:20, 14 paź 2012

Witaj!
Kalina i róże przepiękne. A jesienne liście wyglądają na trawie cudnie. Zawsze żałuję, że trzeba je wygrabiać bo kolorystycznie uwielbiam takie zestawienia. I jeszcze jak jesień jest słoneczna, to szelest tych liści i ich pobłyskiwanie nastrajają optymistycznie.
barbara_kraj... 23:55, 14 paź 2012

Spadające, złote liście, choć są utrapieniem, nadają ogrodom szczególnego uroku
Bozenko, wybrałaś się w końcu na grzyobranie?
Urszulla 02:33, 15 paź 2012

Liście są zachwycające, tym bardziej że jest sucho. Przyjdzie wiatr wymiecie w jedno miejsce? U mnie tak jest i łatwiej wtedy grabić.
EPODLAS 09:41, 15 paź 2012

Sebku, wczoraj sąsiadka przyszła i namawiała żebym ścięła tego klona, "Pani ona tak brudzi" No to najlepiej wyciąć wszystkie drzewa bo brudzą jesienią. Zapewniłam ją, że klona nie zetnę.
Ewelino, byłam na grzybach, nazbierałam niedużo, suszą się w suszarce. Na święta będą do bigosu.
Irenko, później wejdę w twój wątek i wpiszę się gdzie trzeba, na pewno będę stałym bywalcem twojego wątku.
Basiu, było naprawdę urokliwie i w lesie i na działce. Jesień jest piękna, zapowiadają jeszcze fajną pogodę.
Urszulo, witaj u mnie, później odwiedzę twój wątek. Ja nie narzekam i grzecznie grabię liście. Przecież to przejściowe, no i ruch na świeżym powietrzu jest.
EPODLAS 09:56, 15 paź 2012

A teraz krótka relacja z pobytu na mojej działce. Jednym słowem było pięknie..
A tak wygląda winowajca klon - który brudzi, ale jest piękny zwłaszcza o tej porze roku. Na pewno u mnie zostanie.

Tak wyglądała moja działka o 8 rano w niedzielę. Światło było niesamowite, co uwieczniłam moim skromnym aparatem.Liście dzień wcześniej zostały wygrabione. Było porządnie - na krótko.
Widać tutaj zaczątek nowej rabaty, na lewo. W przyszłości chcemy postawić pergolę między szerszą a węższą częścią ogrodu.

Cynie niestety zmarzły, był ponoć przymrozek 3 stopniowy. Trudno. Poszły do kompostownika.

Za to bergenie nabrały jesiennych rumieńców.

Jesienny rozgardiasz.

jotka 10:05, 15 paź 2012

Bożenko, piękne jesienne widoczki A klon króluje nad terenem i mam nadzieję, ze nikt na niego zamachu nie planuje.
Pergola - fajny pomysł
Przymrozek za Ciebie zdecydował kiedy zlikwidować jednoroczne.... Moje jeszcze kwitną, ale nie wiem do kiedy, bo prognozy pogody nie jednoznaczne.
Pozdrawiam
EPODLAS 10:07, 15 paź 2012

Do lasu poszłam oczywiście z aparatem. Grzybów uzbierałam trochę do tego parę zdjęć i wyprawa była udana.
A to "moja wieś" z dalszej perspektywy, tam mam moją działkę.

Tu rodzinka muchomorów, ukryta pod sosną.

Co z tego, że niejadalny, ale za to jaki piękny. Zasłużył na portret.

Natura potrafi najlepiej komponować kolory. Połączenie zieleni z fioletem.

Śliczny kwiatek w lesie, było ich bardzo dużo, nadawałby się do suszonych bukietów.

A zobaczcie co znalazłam w lesie, gniazdo dzikich pszczół. Było rozwalone, a one musiały go bardzo bronić. Bałam się podejść blisko z aparatem, ze zrozumiałych względów.