Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:14, 15 paź 2012

jotka napisał(a)
Bożenko, piękne jesienne widoczki A klon króluje nad terenem i mam nadzieję, ze nikt na niego zamachu nie planuje.
Pergola - fajny pomysł
Przymrozek za Ciebie zdecydował kiedy zlikwidować jednoroczne.... Moje jeszcze kwitną, ale nie wiem do kiedy, bo prognozy pogody nie jednoznaczne.
Pozdrawiam

Jolu, kona nie wytnę, i będę go bronić jak niepodległości. Prognozy pogody są optymistyczne, zapowiadają ciepły tydzień i weekend. Oby się te prognozy spełniły.
kasik778 16:49, 15 paź 2012

Klon cudowny, absolutnie musi zostać
Pięknie u ciebie na działce, u mnie pacioreczniki i dalie po przymrozku też poszły na kompost, kłącza do piwnicy
EPODLAS 20:17, 15 paź 2012

Kasik, dzisiaj widziałam we Włocławku kwitnące cynie w ogrodzie. Jakoś smutno mi się zrobiło, że moje na kompostowniku, w zeszłym roku chyba dłużej były w ogrodzie. A klon zostanie - na mur.
bogumila 22:10, 15 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, dzisiaj widziałam we Włocławku kwitnące cynie w ogrodzie. Jakoś smutno mi się zrobiło, że moje na kompostowniku, w zeszłym roku chyba dłużej były w ogrodzie. A klon zostanie - na mur.
Klon pięknie się przebarwia...broń go...
Milka 22:30, 15 paź 2012

Ależ ten kolon zachwycający, wiem, liście lecą, wysprzatałaś, ale i tak warto go mieć; a ze światłem masz rację, jest piękne o tej porze i wszystkie rosliny pięknie ubarwia
fajna ta twoja wieś i oczywiście miło mi cię zawsze gościć
EPODLAS 22:45, 15 paź 2012

Moja wieś jest to jeszcze taka typowa wieś. Do niedawna jeden stary dom przykryty był strzechą, ale ponieważ dach przeciekał właściciel położył blachodachówkę. Właściwie tak trzeba było zrobić, bo nikt nie chce, żeby mu woda leciała na podłogę, ale jednak czegoś żal. Niestety ludzie nie dbają o środowisko, gmina nie wywozi śmieci, a wiadomo, gdzie one lądują, najczęściej w piecu. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni, bo nie może tak dłużej trwać. W niedzielę jeden z gości, który mnie odwiedził stwierdził że "tu jest jeszcze tak dziko" i niech tak najdłużej zostanie.
marzena 22:49, 15 paź 2012

Bożenko, klon jest cudowny !
a rabaty pieknie się prezentują
pozdrawiam
eliza3 22:50, 15 paź 2012

Klon malowniczy i dostojny. Pamiętam klon w domu rodzinnym. Wieczne grabienie... lubiłam to robić, ale czasem marzyło mi się, żeby chociaż jeden dzień był czysty trawnik, niestety... Pomimo tego rodzice nawet nie pomyśleli , aby go ściąć... do dziś mile go wspominam.
kasik778 22:51, 15 paź 2012

EPODLAS napisał(a)

A podobno będzie piękny weekend, gdyby nie przymrozki to te kwiaty by zostały, szkoda...
EPODLAS 23:09, 15 paź 2012

Kasik taki październikowy ciepły weekend na pewno każdemu się przyda. W październiku też może być pięknie. I cieszmy się tymi ciepłymi dniami, oby trwały jak najdłużej. Zima przed nami.