Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 22:02, 14 gru 2012

A ja swoje róże pomalowałam na srebrno i będą częścią dekoracji świątecznej. Pokażę jak zrobię. Dobranoc.
malgorzata_k... 07:20, 15 gru 2012

Witaj Bozenko,jak daleko swięta u ciebie?Ja mam juz choinke ubrana,posprzatane,ale nienawidze gotować,ale niestety nikt za mnie tego nie zrobi.
Jak mama?
EPODLAS 19:13, 15 gru 2012

Zmysły prysły i zamiast pięknej zimy mamy chlapę - szaro buro. Ale nastrój świąteczny jest i z dnia na dzień coraz większy. Dwa dni temu wybrałam z aparatem po osiedlu szukając zimowych widoczków, ale u nas śniegu nie było dużo i tematu do fotografowania też nie było. Mamy na forum naprawdę zdolnych ludzi, którzy potrafią robić piękne dekoracje świąteczne. U mnie raczej skromnie, ale nie znaczy że w domu będzie smutno.
A to widoczki z przed dwóch dni. Dzisiaj już tego śniegu na pewno nie ma.
Najbardziej zimowo wyglądały te jałowce.

A to lipa, a raczej jej gałęzie na tle niebieskiego nieba.

Te roślinki miały srebrny kolor i trzymają się całkiem nieźle jak na połowę grudnia.

EPODLAS 19:21, 15 gru 2012

Postanowiłam, że zamiast pierogów zrobię na Wiglię, zrobię krokiety z kapustą i grzybami. A ponieważ ich prędzej nie robiłam, zrobiłam próbę generalną. Wyszło dobrze i naprawdę były smaczne.
Już pozwijane.

Te bez panierki, tylko obsmażone to małej ilości tłuszczu.

A te w panierce z jajka i tartej bułki, wersja bardziej kaloryczna.

A na stole gwiazda betlejemska, jutro będzie dalsze dekoraownie mieszkania, M przynosi ozdoby i będziemy coś wymyślać.

hanka_andrus 19:29, 15 gru 2012

Nie dość ,że ładnie, to jeszcze i smacznie!
an_tre 19:30, 15 gru 2012

Bożenko, jakie apetyczne Ja robię pierogi i uszka z kapustą i grzybami, a krokiety robi córunia, podzieliłyśmy się już robotą
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Welka 19:45, 15 gru 2012

Witam!
Zabiłabym chyba za takiego krokieta, tego w wersji bardziej kalorycznej
Alez mi smaka narobiłaś, a nie mam w domu żadnego składnika na farsz i ślinka mi pewnie do poniedziałku będzie ciekła, wtedy sobie składniki kupię i też zrobię.
Pozdrawiam
bogumila 19:48, 15 gru 2012

...smacznie u Ciebie...pozdrawiam.
Celina 22:12, 15 gru 2012

Dawno nie robiłam,nawet Młody sie ostatnio upomniał,że coś z krokietami u nas cienko.
Zawsze do nich robię barszczyk czerwony.taka klasyka ale dobra
EPODLAS 22:20, 15 gru 2012

Korkiety, naprawdę robi się szybko i są pyszne. Kiedyś robiłam z córcią uszka do barszczu, te były bardziej pracochłonne, ale znikały już w Wigilię.
Haniu, dzięki za pochwałę.
Aniu, szczerze zazdroszczę, że masz tak blisko córkę. Jak moja była w domu też razem gotowałyśmy. Swoją najprawdopodobniej zobaczę w marcu.
Ewelinko, do krokietów przydały się suszone maślaki uzbierane przeze mnie. Do bigosu też będą.
Bogusiu, zaraz do ciebie zajrzę.
Celinko, musisz koniecznie zaspokoić apetyt młodego. Do tego barszczyk - pycha.