Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 13:26, 10 gru 2012

Bożenko pozdrawiam i życzę udanego nowego tygodnia. U nas bardzo dużo śniegu i bardzo mroźno, ale to chyba dobrze, bo wszystko co złe wymrozi...
Martek 13:32, 10 gru 2012

Fiołki,aniołki też ładne
Aniołki dostałaś czy sama sobie kupujesz Bożenko ?
EPODLAS 13:43, 10 gru 2012

Elizo, ja też tak uważam, jak jest zima, no to niech będzie zima. Właśnie wróciłam z Misią ze spaceru. Przydałoby się trochę słońca. Ale nie można narzekać. I nich nam wymrozi to co złe; robale i inne paskudztwa. Oby.
Martek, aniołki i dostaję i kupuję sama. Nie mam ich dużo. Chce sobie jeszcze dokupić anioła o większych gabarytach. Nie śmiej się, ale jednego aniołka kupiłam bo przypominał mi bardzo mnie jak byłam małą dziewczynką. I wszyscy twierdzą, że tak jest
barbara_kraj... 21:51, 10 gru 2012

Ooo! Na wymrożenie robali i paskudztw nie licz, wszystkie doskonale się przed mrozami zabezpieczyły i w sezonie walka z nimi znów nas czeka))
EPODLAS 10:36, 11 gru 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ooo! Na wymrożenie robali i paskudztw nie licz, wszystkie doskonale się przed mrozami zabezpieczyły i w sezonie walka z nimi znów nas czeka))

Basiu, wiem, że robali nam zima nie wyniszczy, ale lubię jak trochę pomrozi. Zawsze tak się mówiło, że zima wymrozi larwy i zarazki, ale one tzn te robale wiedzą jak się zabezpieczyć. Mnie najbardziej dają się we znaki mszyce, ale gdzie ich nie ma?
jotka 10:39, 11 gru 2012

Tak, tak, ze wszystkich stworzeń na ziemi chyba człowiek najmniej umie się przystosować..
Mszyca też mi w tym roku dała do wiwatu
Trzymajcie sie ciepło dziewczynki
Milka 12:22, 11 gru 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Jest tak jak piszesz...jedynie w ostatnią zimę, jak mrozy dopaliły w kwietniu, wymroziło u mnie ślimaki bez skorupek! w tym roku obyło się bez walki

Bożenko pozdrawiam cię
eliza3 12:30, 11 gru 2012

irena_milek napisał(a)

Jest tak jak piszesz...jedynie w ostatnią zimę, jak mrozy dopaliły w kwietniu, wymroziło u mnie ślimaki bez skorupek! w tym roku obyło się bez walki

Bożenko pozdrawiam cię

U mnie też w tym roku nie było ślimaków bez skorupowych, mam nadzieję, ze miał na to wpływ ubiegłoroczny mróz, a może jak pisze Irenka wiosenny, na to samo liczę w tym roku, bo walka z nimi nie należy do łatwych.
EPODLAS 19:39, 11 gru 2012

Elizo, Irenko życzę wam aby ten nadchodzący rok w waszych ogrodach był bez ślimaków. U mnie ślimaków nie ma i mimo, że mam parę host, jakoś nie widzę. Myślę, że u mnie jest za sucho dla nich. W tym roku np. nie wsadzę bobu, chociaż bardzo go lubię bo już mi się nie chce walczyć z mszycami. Poddałam się, pryskałam gnojówką z pokrzyw, ale za dwa dni to samo, więc trzeba by z tą gnojówką pryskać codziennie. A chemii, nie chcę używać,bób z chemią mogę kupić w sklepie.
Jolu, trzymam się trzymam, nie chcę się dać żadnemu choróbsku na, razie mi się udaje. Oby tak dalej.
barbara_kraj... 20:03, 11 gru 2012

Tak, ślimaki wymarzły i na jakiś czas mamy spokój. Mszyce są utrapieniem. U mnie w mijającym roku pojawiły się w sporych ilościach muszki szklarniowe choć szklarni nie mam. Żerowały na różach.
Cieszy mnie śnieg, którego warstwa cebulwe chroni. Tych straciłam mnóstwo!