Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

kasik778 20:07, 11 gru 2012

Celina napisał(a)

A te różyczki zbierałam z moich kwitnących w ogrodzie miniaturek. To nie wszystkie, nie miałam większego wazonu.

Bożenko piękne różyczki, ja mam w domu pełno suszonych kwiatów, uwielbiam i zapach i wygląd suszków

jak przygotowania do świąt u ciebie? pozdrawiam gorąco
EPODLAS 20:08, 11 gru 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Tak, ślimaki wymarzły i na jakiś czas mamy spokój. Mszyce są utrapieniem. U mnie w mijającym roku pojawiły się w sporych ilościach muszki szklarniowe choć szklarni nie mam. Żerowały na różach.
Cieszy mnie śnieg, którego warstwa cebulwe chroni. Tych straciłam mnóstwo!

Basiu, oby ten śnieg się utrzymał. Dzisiaj słyszałam w radio, ze u nas w Wigilię deszcz i 5 stopnie. Okropnie, ale może u was będzie lepiej. Mieszkasz na południu Polski, a to daleko od nas.
EPODLAS 20:20, 11 gru 2012

Kasik, byłam u ciebie. U ciebie widać już święta, u mnie jeszcze nie za bardzo. Ale wszystko jest zaplanowane i wszystko będzie tak jak trzeba. Jedzenie robię dla siebie i dla mamy, bo jadę do niej. Będzie stania przy kuchni
Celina 21:40, 11 gru 2012

eliza3 napisał(a)

Ooo! Na wymrożenie robali i paskudztw nie licz, wszystkie doskonale się przed mrozami zabezpieczyły i w sezonie walka z nimi znów nas czeka))

Jest tak jak piszesz...jedynie w ostatnią zimę, jak mrozy dopaliły w kwietniu, wymroziło u mnie ślimaki bez skorupek! w tym roku obyło się bez walki

Bożenko pozdrawiam cię

U mnie też w tym roku nie było ślimaków bez skorupowych, mam nadzieję, ze miał na to wpływ ubiegłoroczny mróz, a może jak pisze Irenka wiosenny, na to samo liczę w tym roku, bo walka z nimi nie należy do łatwych.

AAA faktycznie ! nie było tych ślimarów. Ale niestety azalie też przy okazji wymroziło
EPODLAS 21:45, 11 gru 2012

Celinko, jak zwykle każdy kij ma dwa końce. Mróz na jedno pomaga, na co innego szkodzi. U mnie nie ma jeszcze takiej pięknej zimy jak oglądałam u innych na forum. Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie takich strat w ogrodach jak ubiegłej zimy. Przecież nie może być tak co roku.
Milka 07:21, 12 gru 2012

Prześlicznie wyglądaja te róże w szkle, całośc stanowi piękny klimat
EPODLAS 10:40, 12 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Prześlicznie wyglądaja te róże w szkle, całośc stanowi piękny klimat

Irenko, przedłużyłam im życie, nie jestem wielką amatorką suszek, ale różyczki mi się podobają. Mają fajny kolor, i trzymają się dobrze. Na drugi ulepszę i myślę że będzie jeszcze fajniej.
barbara_kraj... 18:05, 12 gru 2012

Celina napisał(a)

AAA faktycznie ! nie było tych ślimarów. Ale niestety azalie też przy okazji wymroziło

Nie tylko azalie; mnóstwo róż i cebulowych. Straty były ogromne!
eliza3 18:17, 12 gru 2012

Bożenko, pozdrawiam cieplutko. U na zasypało śniegiem codziennie trzeba odśnieżać, co M czyni. Ja też bym chętnie za łopatę złapała, ale jeszcze całkiem nie wydobrzałam i nie chcę kusić losu.
EPODLAS 19:47, 12 gru 2012

Wiem Basiu wiem, w różach straty były ogromne. Wielbiciele róż potracili wiele cennych krzewów.
Elizo, nie kuś losu, jeszcze zdążysz sobie pomachać łopatą. U łagodna zima z niedużym śniegiem.