Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 14:09, 21 sty 2013

Bardzo ładne różyczki, też kiedyś wysadziłam do gruntu miniaturki, ale niestety po trzech latach wymarzły, może za mało je okryłam.
Fajne takie różyczki, bo najpierw cieszą oko w domu, a potem w ogrodzie.
barbara_kraj... 17:03, 21 sty 2013

Wiesz, Bożenko, patrząc na twoje zimowe zdjęcia postanowiłam jutro wybrać się do pobliskiego lasku. Spodziewam się ciekawych ujęć, tym bardziej że nowy śnieg odpowiednią scenerię przygotuje
EPODLAS 18:10, 21 sty 2013

Elizo, ja poluję na różyczkę, ale o kremowym kolorze. Jeszcze takiej nie widziałam. Mam nadzieję, że te w ogrodzie przezimują, bo kwitły mi naprawdę długo i obicie.
Basiu, jeszcze trochę a będziemy jak reporterzy. Ja właściwie już na spacer nie ruszam się bez aparatu. Oh, ja mi się marzy lustrzanka!
Urszulla 18:53, 21 sty 2013

To moja zeszłoroczna miniaturka, która pięknie kwitła do przymrozków.

A mnie ta się podoba niesamowicie. Jaka to odmiana?
EPODLAS 19:42, 21 sty 2013

Ulo, nie wiem. Te miniaturki nie są oznaczone. Pisze, że różyczka miniaturowa i już. Ja zupełnie nie znam się na różach. Ale zastanawiam się czy nie kupić sobie takiej ogrodowej. Ostatnio doczytałam się, że w glebie dla róży powinna być glina i przekompostowany obornik. Tylko u mnie nie ma gliny, musiałabym je skąd przywieźć. Jeżeli bym kupiła sobie róże, to taką która pachnie. Uwielbiam różany zapach.
Urszulla 13:27, 22 sty 2013

To róże jakby dla mnie........sama glina.............obornik da się skombinować
kasik778 13:40, 22 sty 2013

EPODLAS napisał(a)

Ulo, nie wiem. Te miniaturki nie są oznaczone. Pisze, że różyczka miniaturowa i już. Ja zupełnie nie znam się na różach. Ale zastanawiam się czy nie kupić sobie takiej ogrodowej. Ostatnio doczytałam się, że w glebie dla róży powinna być glina i przekompostowany obornik. Tylko u mnie nie ma gliny, musiałabym je skąd przywieźć. Jeżeli bym kupiła sobie róże, to taką która pachnie. Uwielbiam różany zapach.

a u mnie gliny niet na razie mam okrywowe, pierwszy sezon, kwitły do mrozów, a po mrozach w grudniu i tak miały dwa kwiatki, to chyba pancerne róże
Welka 17:09, 22 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
I jeszcze jedno koło leśniczówki zobaczyłam takie właśnie donice, zastanawiałam się czy one nie są już tak wydrążone i przygotowane do sprzedaży jako donice?

Na taką donicę chętnie bym się skusiła. Zanim zaczęliśmy budowę musieliśmy ściąć starego klona i w jednej części był pusty, M pytał się czy mi to zostawić, ale mój mózg tez chyba był pusty, bo kazałam porąbać i palić zimą. Jeszcze wizji na ogród nie miałam, a teraz będę szukać takich
Pozdrawiam
viva 17:48, 22 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
A to moje pstryki ze spaceru. Śnieg nie tylko ładnie wygląda na iglakach. Ja dzisiaj pokażę kolorki rudo - białe.

Ciekawe kiedy zlecą te liście, jeżeli nie zlatują nawet pod ciężarem śniegu.

Trawy wychodzące spod śniegu w rudym kolorze.

Bożenko jakie piękne widoki, te liście bukowe i trawy super wyglądają, rozweselają zimowy pejzaż.
Ja też się cieszę ze śniegu choć może trochę uciążliwy ale jak bardzo przyrodzie potrzebny.
EPODLAS 21:35, 22 sty 2013

Urszulo, myślę że do róży nie sama glina ale dobra ziemia z domieszką gliny, do tego obornik.
Kasik, róże mimo że kapryśne damy to mają tę zaletę, że niektóre odmiany długo kwitną, aż mrozy zetną kwiaty. Nie znam się na różach, więc tak naprawdę mało o nich wiem.
Vivo, zima u nas nieco złagodniała, dzisiaj słyszałam w radio, że odwilż ma być na początku lutego, ale czy to nie za wcześnie, oby potem nie schwyciły mrozy.