Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Bogdzia 19:40, 15 sty 2013

Bożenko u kogoś czytałam że znasz adres bloga tej babki której ogród był u Mai w tym tygodniu. Jesli możesz podaj na pw., chętnie popatrzę bo bardzo ciekawy.
malgocha1960 12:31, 16 sty 2013

Mnie tez wyjątkowo podobał się ostatni odcinek Mai,bo miałam ostatnio wrazenie,ze kręci na siłe,a wystarczyłoby pojezdzić po ogrodach z forum i byłby o wiele ciekawszy program.
Welka 17:34, 16 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Bożenko u kogoś czytałam że znasz adres bloga tej babki której ogród był u Mai w tym tygodniu. Jesli możesz podaj na pw., chętnie popatrzę bo bardzo ciekawy.

To mi też, mi też!

Pozdrawiam
EPODLAS 22:28, 16 sty 2013

Dziewczyny, dla mnie to jeden z piękniejszych ogrodów jakie widziałam w necie. Nie jest to ogród pod sznurek, po prostu oczy mi wyłaziły na wierzch jak na to patrzyłam. Ale jest to duży ogród ponad 2000 metrów kwadratowych. W tym chyba dom. Ten staw, a nad nim mostek, piękne byliny, róże, wrzosowisko, nie wiem czy ta pani sama tam pracuje, ale chyba ma jakąś pomoc, bo nie wyobrażam sobie żeby jedna osoba to wszystko obrobiła.
EPODLAS 16:09, 17 sty 2013

To te najpierwsze tulipany, które wychodzą pod koniec marca i tak cieszą nasze oczy.
Dzisiaj chciałam pokazać moje tulipany, te wczesne i te późniejsze. Nie mam ich dużo, ale trochę jest. Dopiero teraz się dopatrzyłam, że nie zrobiłam zdjęcia białym.
Też botaniczne, rosną w tym samym miejscu od kilku lat, nic przy nich nie robią, a one co roku dają tyle radości.

Tulipanki Tarda mam w dwóch miejscach. Są śliczne.

Cebulki tych tulipanów przywiozłam z Anglii. Rosną na skarpie, wiosną mają tam dosyć słońca. To moje pierwsze tulipany na działce, nie było jeszcze ogrodzenia. Są do dzisiaj, mam nadzieję, że w tym roku znowu pięknie zakwitną.

EPODLAS 16:19, 17 sty 2013

Na skarpie posadziłam tulipany, miały być białe zwykłe, a okazało się że są żółte i pełne.
Lubię te pąki w kształcie kuleczek.

A tu już w pełnym rozkwicie.

A tu na skarpie tulipanowy mix

I te najpóźniejsze. Mam na działce chyba nazwę ich odmiany.

W tym roku dosadziłam sporo tulipanów w tym skalne. Będzie na co patrzeć. Nigdy nie miałam problemu, zawsze wszystkie cebulki wschodziły. Sadzę bezpośrednio do zimi, na szczęście nie mam nornic w ogrodzie
kasik778 17:19, 17 sty 2013

Bożenko witaj

I tak na dzień dobry wpadłam u ciebie na cudne tulipany, zwłaszcza te pełne mi się podobają, a nie mam ich w ogóle, w tym roku już sobie obiecałam, ze na pewno kupię

Ostatniego odcinka Mai nie widziałam, muszę nadrobić
Milka 17:30, 17 sty 2013

Zachwycające tulipany masz Bożenko!!!
EPODLAS 18:43, 17 sty 2013

Kasik, mnie się marzą tulipany pełne białe, może kiedyś gdzieś takie upoluje.
Irenko, chociaż na razie na zdjęciach możemy podziwiać te piękne wiosenne kwiaty.
Zeta 18:47, 17 sty 2013

Piękne te tulipany coraz bardziej tęsknię za wiosną