Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Bogdzia 18:48, 17 sty 2013

To już wiosna u Ciebie . Pięknie i kolorowo. Dzieki za adres , obejrzałam wszystko , bardzo mi sie podobało.Pozdrawiam.
Syla 18:51, 17 sty 2013

Kocham tulipany ..... dużo ich u Ciebie ......są obłędne ..... Ja nie wsadzałam nowych cebulek bo mnie leniuch dopadł ale liczę , że coś ze staroci u mnie pokaże swój łebek
majkel0326 18:58, 17 sty 2013

Bożenko,tulipany piękne! Lubię te kwiaty za to,że są w tylu kolorach i odmianach.Mam nadzieję,że śnieg dobrze ochroni cebulki przed mrozem i niedługo będziemy je oglądać w naszych ogrodach
EPODLAS 20:09, 17 sty 2013

Dziewczyny, ja jestem dobrej myśli, że nasze rośliny, cebulki tę zimę przeżyją bez szwanku. Jest sporo śniegu, mam nadzieję że przed nadchodzącymi mrozami się nie rozpuści. Wsadzałam cebulki tulipanów kiedyś już na końcu listopada, nigdy nie zawiodły. Czytałam je że można je sadzić tak długo dopóki nie ma mrozów.
eliza3 21:18, 17 sty 2013

Bożenko piękne tulipanki, a te różowe... śliczne. Pasowały by u mnie. Coś tam w tym roku kupiłam, ale nawet nie pamiętam kolorów, ale będę miała niespodziankę
boguslawa_ma... 07:39, 18 sty 2013

Witaj
Dzięki że mnie odwiedziłaś i że podobają ci się moje róże przy ścieżce
na początku były same róże, ale co rok dosadzałam i jest wszystko
Róże kupuje w szkołce,ale sama też robie sadzonki,jak widze u sąsiadów
ładny okaz to prosze o gałązke wsadzam do ziemi nakrywam butelką i na drugi
rok już kwitnie
Miłego dnia życzę
EPODLAS 11:24, 18 sty 2013

Elizo, ja też nie zawsze zapisuję lub pamiętam co wsadziłam, a powinnam. W tym roku też wsadziłam trochę tulipanów, mniej więcej wiem gdzie i jak. Ale do końca nie jestem pewna. Od tego roku będę zapisywać.
Bogusiu, to masz rękę do róż i to widać. Czy czymś pryskasz, żeby ci nie chorowały? Róże to jednak róże, są takie piękne.
Celina 12:51, 18 sty 2013

było jeszcze ogrodzenia. Są do dzisiaj, mam nadzieję, że w tym roku znowu pięknie zakwitną.

bardzo mi sie podobają! I w jakiej ilości!
Białe widziałam w Holandii .Były ogromne.Ale w tedy nie miałam jeszcze ogrodu. Może i dobrze,bo chyba bym nawiozła tych i innych cebul wiadrami!

boguslawa_ma... 16:56, 18 sty 2013

Bożenko moje róże są ładne na poczatku lata ,apotem chorują liście dostają plam i opadają
czasem jest tak że są kwiaty a nie ma liści pryskałam miedzianem,ale nic to nie dało.
Wczoraj mialam kupić prymulkę, ale myślę sobie niedługo dzien babci to chyba dostanę,
latem zanosze do ogrodu ale zawsze przemarzną.Jak kupilam działkę to one już tam rosły,
są ładne jak kwitną na wiosnę ,a potem przez całe lato są tylko liście.
EPODLAS 17:59, 18 sty 2013

Celinko, te tulipany co ci się podobają są dosyć wysokie. Posadziłam je na skarpie, a one się ładnie zagęściły. Będę musiała w tym roku chyba wykopać cebulki i wsadzić w nowe miejsce. Nie lubię tego robić,
ale będę musiała, bo zauważyłam, że kwiaty są mniejsze.
Bogusiu, jednak róże to kapryśne piękności. Ponoć lubią słoneczne i przewiewne miejsce. Wtedy liście im szybko obsychają po deszczu i tak szybko nie dostają grzyba. Ale ja nie jestem specjalistką od róż, chociaż je podziwiam i dla mnie to naprawdę najpiękniejsze z kwiatów. No i ten zapach!