EPODLAS
20:12, 02 kwi 2013

Witajcie poświątecznie. Dzięki za życzenia. Pogoda jest jaka jest i nawet narzekanie już wydaje się nudne. Ale nie wiem czy zakwitną np. wczesne tulipany botaniczne, które zawsze kwitły na początku kwietnia, i inne jeszcze wcześniejsze wiosenne kwiaty.
A tak w Anglii kwitły krokusy - pozazdrościć można wyspiarzom. U nas wszystko pod śniegiem.
U mnie wiosna, jedynie w domu, na stole jeszcze stoi świąteczny stroik.
Na parapecie rosną rośliny przesadzone z kapersów do doniczek. Największa jest ta hosta, niestety nn. Potrzebuje dużo roślin na nową rabatę, więc kupuje i te nieoznaczone.
Zapowiada się na ładną hosnę.
Inne muszą jeszcze trochę podrosnąć, aby je sfotografować.
Kto ma pieska nawet w brzydką pogodę musi iść na dwór. Ja wczoraj byłam, pogoda pochmurana, ale w lesie było pełno śniegu. Na chodnikach plucha i błoto.
Kwietniowy las.
Ulica, smutna i szara.
A tak w Anglii kwitły krokusy - pozazdrościć można wyspiarzom. U nas wszystko pod śniegiem.
U mnie wiosna, jedynie w domu, na stole jeszcze stoi świąteczny stroik.
Na parapecie rosną rośliny przesadzone z kapersów do doniczek. Największa jest ta hosta, niestety nn. Potrzebuje dużo roślin na nową rabatę, więc kupuje i te nieoznaczone.
Zapowiada się na ładną hosnę.
Inne muszą jeszcze trochę podrosnąć, aby je sfotografować.
Kto ma pieska nawet w brzydką pogodę musi iść na dwór. Ja wczoraj byłam, pogoda pochmurana, ale w lesie było pełno śniegu. Na chodnikach plucha i błoto.
Kwietniowy las.
Ulica, smutna i szara.