Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 22:31, 26 lut 2012

Właśnie byłam ciekawa jak tam na Twojej działce, ale widzę, że zaczęłaś działać nie wytrzymałaś ładnie wschodzą cebulowe, u mnie jeszcze śpią
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 13:25, 27 lut 2012

Aniu, cebulowe u ciebie już napewno startują, nawet jaki ich jeszcze nie widać. Dzisiaj słońce przygrzewa, chociaż jest chłodno. Za kilka dni już marzec, a w to już wiosenny miesiąc.
viva 16:10, 27 lut 2012

Bożenko, zaglądam czasem do Ciebie choć jeszcze nie wpisywałam się, masz bardzo ładnie zagospodarowaną działkę i masz coś czego mnie strasznie brakuje, możesz uprawiać dorodne warzywa . Piękną masz okolicę.
Z sentymentem oglądam Twoje zdjęcia z Torunia. Miałam tam serdeczną koleżankę, jeździliśmy do Torunia i tak nam się podobało, że chcieliśmy zamieszkać, była już praca. Zabrakło nam determinacji, by wszystko sfinalizować. Pozostał tylko sentyment; do koleżanki też już nie jeżdżę.
EPODLAS 20:21, 27 lut 2012

Vivo, właśnie wróciłam z twojego ogrodu. To co nas łączy to, że mamy ogrody na piachach (ja nie mam takiego wysokiego poziomu wód gruntowych) i piękne trochę dzikie okolice otaczające nasze włości.
Uprawa warzyw nie sprawia mi kłopotu, ale uprawiam je z zamiłowaniem. Często się dziwię jak ludzie jakby wstydzą się uprawy warzyw.W dzisiejszych czasach, gdy mamy tyle chemii w jedzeniu, zapewnienie rodzinie świeżych zdrowych warzyw, jak się ma kawałek ziemi to dla mnie wielka frajda. Ja działkę mam niedużą, więc nie mogę mieć dużego warzywnika. Ten tylko trochę powiększę. W zupełności nam wystarcza. Do Torunia masz teraz daleko, ale jak będziesz miała okazję to odwiedź to piękne miasto. Zmieniło się naprawdę, jest coraz piękniejsze.
Celina 23:03, 27 lut 2012

Witaj Bożenko
Podziwiam Cię bardzo za uprawę warzyw. Ja nie mam cierpliwości,a miejsca na działeczce dość mam.aby coś posiać.Może kiedyś dojrzeję i zrobię pierwszy krok.Syn mi nawet kiedyś powiedział,że pamięta jak u babci był szczypiorek i też by taki chciał Tak że wszystko przede mną
EPODLAS 16:46, 28 lut 2012

Celinko, zacznij od szczypiorku dla syna. Ja tak właśnie zaczynałam przygodę z warzywami. Jak robiłam sałatkę z pomidorów na działce, właśnie brakowało mi świeżego szczypiorku, i z potrzeby dostępu do świeżej zieleniny wsadziłam kilka cebul do kawałka ziemi i za kilka dni miałam świeży szczypior. Potem pomyślałam że przydałaby się świeża natka itd itd .
U nas dzisiaj wyjątkowo paskudnie, wczoraj byłam w ogrodniczym, ale nie kupiłam dużo nasion. Ciągnie mnie w tym roku do białego koloru.
Kupiłam wczesną pietruszkę, wcześniej kupiłam już wczesną marchew, chcę mieć jak najwcześniej warzywa

Nie znam tej werbeny, można siać bezpośrednio do gruntu.

A moje goździki kwitną pięknie i pachną wspaniale.

Milka 16:51, 28 lut 2012

Bożenko, nawet pietruszkę w białym kolorze zakupiłaś, cha, cha
an_tre 16:57, 28 lut 2012

EPODLAS napisał(a)

Nie znam tej werbeny, można siać bezpośrednio do gruntu.

Bożenko, gdzie ją kupowałaś? prosto do gruntu, to mi odpowiada
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Celina 17:28, 28 lut 2012

Bożenko,Sprawdź jakiej odmiany jest ta Twoja biała lilia.
Bo to będzie zależało jak ją traktować Chyba ze masz na opisie opakowania.

.
Celina 17:31, 28 lut 2012

A te goździki to sama "zrobiłaś"?