Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 22:53, 25 lut 2012

Pstryknęło mi się za dużo, nieraz tak się zdarza, więc dodam jeszcze jedno zdjęcie.
bogumila 22:58, 25 lut 2012

Mam też ten bluszcz,ale rośnie wolno.
Gabriela 23:02, 25 lut 2012

Piękny okaz tego bluszczu musisz mieć, że ma takie dorodne owoce. I pewnie trochę lat już ma, młode egzemplarze nie tworzą owoców, niestety. Też bym chciała taki mieć.
AgnieszkaBK 23:03, 25 lut 2012

Nie znam tej rośliny.... świetnie wygląda.
EPODLAS 21:22, 26 lut 2012

Dzisiaj nareszcie odwiedziłam moją działkę. Było chłodno, wiało, padał chwilami nawet drobny śnieg, ale nie szczęście padało. Straty to; zmarznięte pąki pigwowca ( w styczniu pokazało się mnóstwo pąków ) i forsycji. Nadmarznięte dwa krzewy machoni .Ale przeżyły całkiem dobrze dwa posadzone na jesieni borówki amerykańskie. Reszta wygląda dobrze. Wychodzą tulipany wczesne i inne cebulowe. Poza tym jeszcze buro i szaro.

Pod liśćmi przezimowała w dobrym stanie Morisia monanthus

Misia nie była zachwycona pobytem na działce, szybko wsiadła do samochodu, żeby jechać do ciepłego domu.

Poprzycinaliśmy krzewy, rozgrabiliśmy kretowiska, trochę pograbiliśmy trawę i byliśmy zmarznięci, że nie chciało się nawet iść na spacer.

AgnieszkaBK 21:26, 26 lut 2012

Bożenko, widzę że rozpoczęłaś tegoroczny sezon
bogumila 21:27, 26 lut 2012

Wiosennie u Ciebie,u mnie nie było co grabić...fotki mam,ale śniegowe.
marzena 21:28, 26 lut 2012

no tak, do ciepła na działce pewnie jeszcze trochę...ale ładnie wychodzą juz roślinki
ja to musze chyba rozgrabiać kretowiska jakąś większą maszyną... dobrze, że u Ciebie było ich niewiele i mogliscie to zrobić grabiami...
ircia 21:29, 26 lut 2012

Bożenko, wyobrażam sobie, z jaką radością jechałaś na działkę No i wiosna zawitała też do Ciebie
A Misia pewnie woli letnie wyjazdy Jest urocza
EPODLAS 21:39, 26 lut 2012

Dzięki wszystkim za odwiedziny,cebulek wychodzi naprawdę dużo, ale takie jeszcze maleństwa, że nie co fotografować. Rozmawiałam z kuzynem, nie jest tak źle, oziminy przezimowały dobrze.

Bogusiu, to w Oliwie pada śnieg? Obiecywałam sobie lepszą pogodę, no ale pogody się nie wybiera. Na działkę pojadę za miesiąc, przede mną trzy tygodnie w Anglii, wyjazd za tydzień. Jutro chcemy jechać do sklepu ogrodniczego. Może jakieś fajne nasionka kupię?