Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 18:29, 28 lut 2012

Irenko, ale z ciebie wesoła dziewczyna.Tak mnie ostatnio wzięło na białe kwiaty, ale oczywiście na działce mam wszystkie kolory kwiatów.

Aniu, werbenę kupiłam w sklepie ogrodniczym we Włocławku. Lubię tam chodzić bo obsługa jest profesjonalna. Doradzą jaki środek kupić na grzyby czy na jakieś robale. Poza tym nawozy są tam na wagę i wychodzi to naprawdę taniej.

Celinko, lilie wyniosłam do piwnicy, mają tam chłodniej, ale sprawdzę jakie są bo zapomniałam. Mam nadzieję że nie będą bardzo kapryśnie. Goździki kupiłam w Netto, to jest najbliżej położony koło mnie market. Często tam kupuję rośliny.
Celina 20:11, 28 lut 2012

Bożenko,ja tak zawsze poczynam z moimi liliami i nigdy mnie nie zawiodły,nasyp nad nimi na początek malutki kopczyk a potem jak się bardziej ociepli to rozgarnij.Tylko sprawdź jaką masz odmianę ,bo to ma znaczenie.!!
Celina 21:10, 28 lut 2012

Bożenko kliknęlam Ci na mojej stronce.Oczywiście,kieruj się obserwacją tego co się dzieje za oknem, własnym wyczuciem,.ja tylko mówię jak ja sobie z moimi poczynam
Sebek 23:28, 28 lut 2012

Widzę, że sezon rozpoczęty - u mnie jeszcze dziś sypał śnieg, ale teraz chyba deszcz go do rana zmyje
EPODLAS 10:12, 29 lut 2012

A u nas po wczorajszym wyjątkowo paskudnym dniu, zrobiło się ładnie. Naprawdę czuć w powietrzu wiosnę. Myślę że śnieg i mróz mamy za sobą, do następnej zimy. Przed nami wiosna i lato.
Widziałam na forum już krokusy w pąkach. U mnie nie wyszły jeszcze z ziemi, co wydaje mnie się dziwne, bo wczesne tulipany już wychodziły. A w zeszłym roku wyglądały tak.
Celina 10:38, 29 lut 2012

dzień doberek
U nas też od rana pięknie, pozdrawiam
agniecha973 10:46, 29 lut 2012

Bożenko, podaj mi swój adres na pw. Wyślę Ci nasiona obiecanej niemieckiej sałaty. Nie mam czasu sprawdzać czy skiełkują. Poradzisz sobie, prawda? Najwyżej nic z niej nie będzie, ale z drugiej strony dlaczego miało by być tak źle
EPODLAS 11:38, 29 lut 2012

Jak to dobrze, że u was też ładna pogoda.
Agnieszko, dziękuję.
Idę teraz na dwór, nacieszyć się ładną pogodą, a przy okazji dotlenić.
wanda7 17:01, 29 lut 2012

Ach, ja dzisiaj spędziłam prawie cały dzień na wiosennych porządkach. Super było. Nawet kawę wypiłam na dworzu. Krokusiki powychodziły, ale do kwitniecia to im jeszcze daleko. Też mam takie w pasiastych spódnicach. One są wyjątkowe duże, prawda? No i pszczoły chętnie sobie na nich siadają. Jeszcz tylko parę dni i znowu tak będzie
EPODLAS 18:12, 29 lut 2012

Wandziu, naprawdę ci zazdroszczę, że masz ogród koło domu. Dziś było naprawdę ładnie i można było popracować w ogrodzie. Te pasiaste krokusy mają duże kwiaty. Mam ich trochę.Zawsze co roku dosadzam trochę krokusów. Poszłam dziś do Obi tak popatrzeć. Są już byliny w kapersach, ale drogie. Mają najróżniejsze odmiany serduszek, ale jeden kapers około 13zł. Jakaś odmiana kosztowała 23 zł.Ale żeby coś kupić, kupiłam nasiona jeżówek i postanowiłam mieć swoje jeżówki z siewu. Kawusia na powietrzu na pewno smakowała wyśmienicie.