Trawę to one racze wygryzą do gołej ziemi jeśli im pozwolić. Podobnie jak w przypadku koni trzeba dzielić ogrodzeniami przestrzeń na pola wypasu i przeprowadzać bydlątka z jednego na drugie, aby trawa mogła odrastać.
Jedyne stworzenia, o których wiem, że są używane do „strzyżenia trawy” to są gęsi i owce. Żeby było zabawniej rzecz dotyczy pól golfowych. O najstarsze amerykańskie pole golfowe „dba” stado owiec. Gęsi natomiast są wypasane na polach golfowych w Tunezji.
Remont absolutnie nas nie przeraża. Uwielbiamy je robić. Burzenie, rozwalanie ścian to przecież frajda. A potem widać dopiero potencjał i to uczucie że daje się drugie życie murom - bezcenne. Mówiłam nie raz że wolę odnawiać niż stawiać nowy dom
Ale to na razie tylko marzenia bo muszę czekać na zgodę przejęcia. Jeśli jej nie dostanę to niestety nic z tego i będzie trzeba szukać dalej
Póki jeszcze siły są i chęci bo nigdy nie wiadomo co jutro przyniesie a troje dzieci trzeba jakoś zabezpieczyć a i my sami chcemy na starość mieć jakąś pasję i zajęcie. Żywność coraz droższa i coraz gorsza więc coraz więcej ludzi wraca do czasów naszych babć gdzie człowiek żył z tego co sam wyhodował.
Asia krowy chce mieć to też ten tok myślenia. Swoje najlepsze.
Ja krów nie planuję ale może kiedyś kozy? Hmm…
Teraz na fb wyskakują mi piece kaflowe. Widziałaś? Wracają do łask i są piękne
Zastanawiamy się nad takim
A propos powrotu do czasów naszych babci kiedy to człowiek żył z tego co sam wyhodował to teraz stale pokazują mi się fotki pieców kaflowych. No pięknie to wygląda
My palić w piecu umiemy bo kiedyś tylko tak się ogrzewało domy. Pamiętam jeszcze kuchnię kaflową w domu rodzinnym. Teraz wracają do łask a jak są tak wkomponowane w nowoczesne kuchnie to absolutnie hit. Sami zaczęliśmy myśleć o takim dogrzewaniu i zapewne kominek z płaszczem wodnym stanie w salonie. W projekcie naszego domu jest przewidziany kominek i mam osobny komin ale do tej pory nie było takiej potrzeby. Jednak to co się teraz dzieje zmusza wszystkich do przemyśleń i stąd chęć powrotu do korzeni u coraz większej grupy ludzi. A jak się widzi takie cudne kuchnie to po prostu gęba się sama uśmiecha