Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Juzia 13:17, 16 maj 2025

Z taką instrukcją to się chyba już nie będę pekać przy sadzeniu swoich na leżąco... ale widzę, że moje to jednak grubsze i sztywniejsze już są niż Twoje
O ile w ogóle przyjdzie czas na sadzenie ich do gruntu.... bo z taką pogodą to możliwe, że będzie hodowla domowa
Makao 14:15, 16 maj 2025

Jeszcze tydzień do dooopy a potem ma się temperatura podnieść do 20 st w dzień. Przynajmniej u nas. Ty nie masz szklarni, co? Do gruntu będziesz sadzić?
TAR 15:39, 16 maj 2025

Moje twardziele na razie maja sie dobrze a sa posadzone od 2 tygodni. Nie rosna spektakularnie ale sadzonki byly tak dobite, ze musialy juz isc do dobrej ziemi. Zobaczymy czy cos z tego urosnie.
A jutro posadze w doniczki nasionka arbuza, zobaczymy czy cos w ogole wykiełkuje.
Juzia 16:16, 16 maj 2025

Makao napisał(a)
Jeszcze tydzień do dooopy a potem ma się temperatura podnieść do 20 st w dzień. Przynajmniej u nas. Ty nie masz szklarni, co? Do gruntu będziesz sadzić?

Ano jeszcze nie mam
Może w przyszłym roku się dorobię

Posadzę do skrzynek jak się ociepli. Co będzie, to będzie.
Polon 17:23, 16 maj 2025

Pierwszy raz się cieszę, że moje pomidory mało wyrośnięte
Te leżące to mają wypuścić korzenie z tych łodyg w ziemi? Ciekawe jak będą rosły.

Szklarnia już wypełniona po dach, za małą masz
Makao 18:49, 16 maj 2025

Juzia napisał(a)

Ano jeszcze nie mam
Może w przyszłym roku się dorobię

Posadzę do skrzynek jak się ociepli. Co będzie, to będzie.

Możesz nakrywać agrowłókniną zimową na noc to będzie im cieplej
Makao 18:55, 16 maj 2025

Polon napisał(a)
Pierwszy raz się cieszę, że moje pomidory mało wyrośnięte
Te leżące to mają wypuścić korzenie z tych łodyg w ziemi? Ciekawe jak będą rosły.

Szklarnia już wypełniona po dach, za małą masz

Zdecydowanie za mała ta szklarnia na moje potrzeby ale miejsca na większą brak. Ta i tak jest dwa razy większa od dotychczasowego foliaka.

Tak korzenie mają wyrastać z zakopanych części jeśli będzie się solidnie podlewać. Też jestem ciekawa czy to się uda bo nigdy wcześniej nie sadziłam tak wyrośniętych i solidnych krzaków. Zawsze miałam takie kurdulpe małe nie kwitnące a teraz to niektóre już owoce mają
Makao 18:57, 16 maj 2025

TAR napisał(a)
Moje twardziele na razie maja sie dobrze a sa posadzone od 2 tygodni. Nie rosna spektakularnie ale sadzonki byly tak dobite, ze musialy juz isc do dobrej ziemi. Zobaczymy czy cos z tego urosnie.
A jutro posadze w doniczki nasionka arbuza, zobaczymy czy cos w ogole wykiełkuje.

Urośnie urośnie. Tylko żeby dobre w smaku były bo ja już nie raz takie paskudne miałam albo z mega twardą skórką
Arbuzy też będę jeszcze raz wysiewać. Jedna odmiana mi słabo kiełkuje
Makao 19:09, 16 maj 2025

Pierwszy raz robiłam Kimchi bo miałam dużo kapusty pekińskiej a surówki nam się przejadły. Pomysł podsunęła mi Ania - Kontonaogród.

Wyszedł mi jeden litrowy słoik z kapusty o wadze 850g. Czas fermentacji zakończył się i teraz trafi na kilka dni do lodówki. Potem zobaczymy z czym i jak to się je. Próbowałam i jak dla mnie to okej ale zobaczymy co pozostali członkowie rodziny powiedzą
TAR 20:39, 16 maj 2025

Ladnie to wyglada. Jednak ja fanka kimchi nie jestem. Kupilam takie sadzonki ze owocki powinny by ok. O ile bedzie cieplo i slonecznie.

W tym sezonie bede miala nadurodzaj truskawek. Podziele sie z sasiadami, bo nie przejemy tego. Truskawkowa grzadka jest biala od kwiatkow i zawiazek owocow.
Najgorsze bedzie zbieranie, bo odpala sie juz komary i grzadka jest niska. Za rok beda podwyzszone w szklarence