Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 14:04, 11 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Twoje wiosenne zbiory piękne, a najlepsze w nich właśnie to co piszesz - można w kapciach wyjść do ogrodu zamiast do sklepu.

Szkoda że pogoda w tym roku taka pod górkę. Nie wiadomo czego się spodziewać. Czuję że ten rok do odważnych będzie należał
Makao 14:08, 11 maj 2025

Polon napisał(a)
Rosną mi dwa malabarskie, to może w ramach eksperymentu jeden pod klosz, czyli do domu, a drugi będzie hodowany jak pomidory , czyli na razie na dworze.
No u mnie jednak cieplej niż u Was, w nocy dzisiaj około 7 stopni (wg prognoz), więc to jednak robi różnicę.

Koper super , dłoń też

Młode ziemniaki z koperkiem i kefirem - pychota

U nas góra 4 st w nocy. 14 w dzień ale wiatry sprawiają że odczuwalne 8. No porażka więc malabarski siedzi w domu. Nie ma innej opcji. U Ciebie cieplej to może da radę
Makao 14:11, 11 maj 2025

UlaB napisał(a)
Ania, nie mam kopru przy domu. Rzucilam jesienią na dzialce nad jeziorem - wzeszedl, ale rozmiar wiadomo jaki mam nadzieje ze nie zmarzl po ostatnich mrozach, zapomnialam spojrzec w ubiegly weekend, a w ten chyba nie pojade. I tak jeszcze dosieje, chociaz mam zapasy w zamrażarce, ktore nie wiem kiedy przejemy tez lubie zestaw ktory wymienilas

W prognozie mi zapowiadają w kolejny piątek 5 stopni - w dzień robi sie to mało zabawne moze jednak bedzie cieplej, ale i tak sie ciesze, ze w tym roku udalo mi sie pohamować i wysialam wszystko dosyc pozno. Nadal wszystko trzymam w domu. Na dworze mam tylko salate, bób, czosnek i cebule.

Nie wiem jak ugryźć tą pogodę. Maj kiepski a czerwiec też bez szału.

Koperku krojonego wyszło mi sporo. Bardzo mnie to cieszy.
Mojej mamie koperek mocno się wysiewał. Traktowała go jak chwast
Makao 14:15, 11 maj 2025

Magara napisał(a)

Ania, sama nie wiem ale ziarno zasiane, strasznie mnie ta myśl o winogronach kusi
Muszę jako się ogarnąć i przystopować
Jutro stawiamy szklarnię, jak stanie - będę myśleć

P.S. Koper masz boski

Przez Ciebie sama zaczęłam się zastanawiać i postanowiłam wykorzystać fasolnik chiński. Rośnie wysoko więc jeśli go dobrze poprowadzę to może wyjdzie mi osłona przed słońcem ze zwisającymi strąkami
Makao 14:18, 11 maj 2025

Kordina napisał(a)

Aniu Ty masz nieprzerwane pasmo sukcesów ogrodniczych
A Twoje pazurki wyglądają bardziej apetycznie niż czereśnie chyba u nas wszystkich mrozik pojechał po bandzie...

Myślisz że te czereśnie spadną?
Eupraksja 15:53, 11 maj 2025

Ale kusisz swoimi uprawami! Masz do nich widać i rękę, i wytrwałość ☺️ No i nagroda jest nie do przebicia, wygoda, zdrowie, a dla mnie najnajbardziej to że własne zbiory są najświeższe jak to możliwe ☺️

A filmiki Kasi o których piszesz, to z Naturalnie o ogrodach?
Juzia 17:56, 11 maj 2025

4st w nocy to luksus!
U mnie ciągle przymrozki
Nawet czubki miskantów mi zmroziło
Kordina 21:52, 11 maj 2025

Makao napisał(a)

Myślisz że te czereśnie spadną?

Na to pytanie mogę odpowiedzieć tylko w sposób naukowy - cholera wie
Margo2 23:34, 11 maj 2025

Ania, podziwiam Twoje działania.
I zazdroszczę, że m. się tak zaangażował. Mój jak musi to pomoże.
Ja się chyba pospieszyłam z kupnem pomidorów i wsadziłam już do skrzyń. Jak na razie przetrwały,. Na razie nie zapowiadają przymrozków u mnie. Zresztą mnie chyba w ogóle ominęły.
Czytam, że chcesz inne irysy.
Popatrz jak będą kwitły u mnie i przyjeżdżaj
Makao 07:02, 12 maj 2025

Eupraksja napisał(a)
Ale kusisz swoimi uprawami! Masz do nich widać i rękę, i wytrwałość ☺️ No i nagroda jest nie do przebicia, wygoda, zdrowie, a dla mnie najnajbardziej to że własne zbiory są najświeższe jak to możliwe ☺️

A filmiki Kasi o których piszesz, to z Naturalnie o ogrodach?

Bardzo cieszę się z takiej nagrody. Z zwieńczenie mojego wysiłku

Chodziło o filmiki Kasi.in na yt. Kasia in the garden.