Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Gruszka_na_w... 21:04, 29 wrz 2023

Tarcia, u Ciebie jesienne przebarwienia pełną gębą. Ślicznie wyglądają. Tarasowa lampa bardzo klimatyczna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 21:31, 29 wrz 2023

Jesień niespodzianie wślizguje się do ogrodów i maluje swoją paletą barw ten ponury czas
Z dzięciołami uczucia mam mieszane. Też są u nas, zima dokarmiane smalcem w specjalnym karmniku zrobionym dla nich, ale jeśli tylko w karmniku nic nie znajdą to mam zaraz elementy drewnianej architektury rozdziobane w drobny mak.
Tak załatwiły wiatrak, kilka plastrów w trawniku, ławkę, drewniane zające i wiele innych w tym obwódki rabat z bali.
Magara 22:56, 29 wrz 2023

Tarcia, zaglądam I cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko się ze wszystkim ogarnęliście, budową, ogrodem i w ogóle
Makao 08:26, 30 wrz 2023

TAR napisał(a)
Clematis terniflora Early Snow - no uwielbiam dziada

Mam go na liście 'Chciejstwa' od lat i jakoś nie mogę się zebrać by miejsce dla niego znaleźć u siebie . Muszę ogarnąć ten temat
TAR 11:10, 30 wrz 2023

Magara napisał(a)
Tarcia, zaglądam I cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko się ze wszystkim ogarnęliście, budową, ogrodem i w ogóle

Tez mi czasem ciezko uwierzyc ze rok temu bylo tak

TAR 11:11, 30 wrz 2023

Magleska napisał(a)
Ania zostawiam swój zachwyt na dobranoc
przecudnie

Madziulku dzieki. Mam nadzieje ze nas odwiedzisz.
TAR 11:15, 30 wrz 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tarcia, u Ciebie jesienne przebarwienia pełną gębą. Ślicznie wyglądają. Tarasowa lampa bardzo klimatyczna.

Haniu u nas jesien zawsze szybciej. Czesc moich roslin przeszla tez szok przesadzeniowy i od razu po posadzeniu szczerwieniala. Jeden klon scietolistny i osakazuki juz gole. Ale mam nadzieje ze jeszcze troche liscie na drzewach pobeda. Za to na trawie powoli robi sie dywan brzozowy. Lampy okazaly sie idealnym zakupem. Ladnie rozpraszaja swiatlo i nie raża w oczy co dla okularnika jest wazne, bo nie odbijaja. Lubie trafiac na takie okazje
TAR 11:18, 30 wrz 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jesień niespodzianie wślizguje się do ogrodów i maluje swoją paletą barw ten ponury czas
Z dzięciołami uczucia mam mieszane. Też są u nas, zima dokarmiane smalcem w specjalnym karmniku zrobionym dla nich, ale jeśli tylko w karmniku nic nie znajdą to mam zaraz elementy drewnianej architektury rozdziobane w drobny mak.
Tak załatwiły wiatrak, kilka plastrów w trawniku, ławkę, drewniane zające i wiele innych w tym obwódki rabat z bali.

Nie mialam z tym nigdy problemu. A tu jest duzo drzew. Zobaczymy. Ja sie zastanawiam czy w ogole bede dokarmiac. Drobnica zawsze mile widziana ale sojki mnie denerwuja. Za duzo ich i za bardzo wyplaszaja male ptaki.
Czy wiewiorki lubia zoledzie? Moglabym sporo teraz zebrac.
TAR 11:19, 30 wrz 2023

Makao napisał(a)

Mam go na liście 'Chciejstwa' od lat i jakoś nie mogę się zebrać by miejsce dla niego znaleźć u siebie . Muszę ogarnąć ten temat

Wart grzechu. Ale ja jestem nieobiektywna, bo go lubie. Szybko rosnie to na pewno. Mam 4 i planuke jeszcze dokupic na siatke od strony bajorka
sylwia_slomc... 20:50, 30 wrz 2023

TAR napisał(a)

Nie mialam z tym nigdy problemu. A tu jest duzo drzew. Zobaczymy. Ja sie zastanawiam czy w ogole bede dokarmiac. Drobnica zawsze mile widziana ale sojki mnie denerwuja. Za duzo ich i za bardzo wyplaszaja male ptaki.
Czy wiewiorki lubia zoledzie? Moglabym sporo teraz zebrac.

Wiewiórki to nie wiem, chyba tak, ale dziki to na pewno, tych Ci w pobliżu nie życzę