Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Gosialuk 19:29, 19 wrz 2023

Zaglądam i podziwiam, tyle ciekawych masz roślin. No i tempo też niczego sobie.
Gruszka_na_w... 21:19, 19 wrz 2023

Tarcia, ja nieodmiennie czuję się u Ciebie jak w ogrodzie botanicznym. O 99% roślin nie miałam pojęcia, że takowe istnieją. Jak dobrze, że u Ciebie można poszerzyć swoje ogrodnicze horyzonty. Portreciki roślinne pierwsza klasa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 21:41, 19 wrz 2023

Czekam na jesienne przebarwienia Twoich klonów, jeszcze chwila i będziemy się napawać tymi kolorami
April 08:09, 20 wrz 2023

No przez ciebie mam już kilka perełek w ogrodzie i obawiam się, że znów mnie nakręcasz mimo że staram się już trzymać na dystans od tematów ogrodowych
Ice Dragon absolutnie piękny.
No i clematisy Early Snow są super. Mam podobnie wyglądający Summer Snow ale przydałoby się takie coś teraz kwitnące i chyba nawet mam pomysł na miejscówkę...
TAR 10:30, 20 wrz 2023

Gosialuk napisał(a)
Zaglądam i podziwiam, tyle ciekawych masz roślin. No i tempo też niczego sobie.

chce w tym sezonie zrobic jak najwiecej by potem korzystac, juz nie te lata by rozwlekac to w czasie

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tarcia, ja nieodmiennie czuję się u Ciebie jak w ogrodzie botanicznym. O 99% roślin nie miałam pojęcia, że takowe istnieją. Jak dobrze, że u Ciebie można poszerzyć swoje ogrodnicze horyzonty. Portreciki roślinne pierwsza klasa.

Haniu to cudownie, ja tez o wielu nie mialam pojecia ale ten moj wieczny pęd do szperania.... W ogrodzie tez jest duzo roslin tych naszych rodzimych i znanych. Mam nadzieje, ze zadomowia sie w koncu rozchodniki, bo ja bardzo je lubie a mialy mocno pod gorke w tym sezonie. Ale juz mam dla nich nowe miejscowki, w ktorych powinny czuc sie znakomicie. Tak naprawde ten sezon jest jak pierwszy nalesnik. Zazwyczaj nie wychodzi a kolejne juz sa dobre. Widze, gdzie popelnilam błedy, gdzie powinnam dokonac pewnych roszad i tym zajme sie w kolejnym sezonie.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czekam na jesienne przebarwienia Twoich klonów, jeszcze chwila i będziemy się napawać tymi kolorami

Zobaczymy jak pogoda dopisze ale powinno byc kolorowo. Niestety z kilku dereni nici, juz sie nie przevarwia, bo liscie uschły.

Z info o dostanych roslinach, prawie wszystkie sie przyjmuja, potrzebuja jedynie lekkiej regeneracji trwajacej od 2-4 tygodni i potem juz rosna bez problemu.

April napisał(a)
No przez ciebie mam już kilka perełek w ogrodzie i obawiam się, że znów mnie nakręcasz mimo że staram się już trzymać na dystans od tematów ogrodowych
Ice Dragon absolutnie piękny.
No i clematisy Early Snow są super. Mam podobnie wyglądający Summer Snow ale przydałoby się takie coś teraz kwitnące i chyba nawet mam pomysł na miejscówkę...

Perelki to taka wisienka na Twoim ogrodowym torciku, na nic juz nie namawiam, sama tez odpuszczam zakupy i szukanie. W sumie mam prawie wszystko co chcialam. Kolejny sezon powinien byc spokojniejszy, troche napchalam sie po prawie 2-letniej przerwie ogrodowej. Teraz moze juz rozum mi wroci do normy

Ale Early Snow polecam, jest pancerny, piekny i kwitnie do grudnia czasem, nawet pomimo przymrozkow. Bardzo delikatny w odbiorze choc trzeba go pilnowac, w poprzednim ogrodzie przeflancowal sie na brzoze i wygladala jak opleciona pajeczyna. Ja na stowe sobie jeszcze kilka dokupie na ogrodzenie od bajora. Jeden z fajniejszych powojnikow jakie wymyślili
Agatorek 10:50, 20 wrz 2023

TAR napisał(a)
hehe ale on sam z siebie tak rosnie sprawdzilam Ice Dragona, masz racje pseudosieboldianum ma na metce, z serii klonow Jack Frost, czyli rokuje.

Tym bardziej serduszko jest świetne.
Musze pomyśleć nad miejscówką dla niego, trafił właśnie na listę chciejstw

Razem z ice dragonem
TAR 12:13, 20 wrz 2023

musze Ice Dragonowi, skądinąd super nazwa, czerwona wstege zawiesic co by sie nie zepsul
Agatorek 19:51, 20 wrz 2023

Haha, a możesz zrobić mu jakieś zbliżenie? Chciałabym zobaczyć liście z bliska
TAR 20:05, 20 wrz 2023

Jutro. Ok. Juz ciemno
Agatorek 22:48, 20 wrz 2023

Dzięki