Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:21, 04 paź 2023

Biala świecznica w koncu zakwitla, zostala tylko jedna, druga po prostu uschla sama z siebie. Ale kwiatki nie pachna qpą, niczym nie pachna
bialydomek 11:28, 04 paź 2023

ta ozdoba, czarna metalowa, z ptaszkiem na samej górze?...

skąd i za ile?

i czy te kielichy dzwonią jak jest wiatr? to jest 1nożne, czy jakaś okrągła podpórka/ wspórka dla roślin?
ale te przebarwienia roślin przecudnej urody! jak ładnie dzięciołka uchwyciłaś...,
TAR 13:32, 04 paź 2023

Ta ozdoba kupiona byla wiele lat temu albo na jamarku albo w tk maxx, nie pamietam, kosztowala grosze nie wiecej jak 30 zł. Wbijana na dwunogu do ziemi. Czy dzwonki dzwonia od wiatru? Nie wiem, nie zwracalam na to uwagi. Jak sie nia rusza czy przenosi to dzwonia Do kompletu mam jeszcze poidelko wieszane na drzewie.
bialydomek 16:32, 04 paź 2023

piękna jest!! no i oczywiście Ty pięknie to uchwyciłaś na zdjęciu- mocno przyciąga oko!!
Gruszka_na_w... 17:20, 04 paź 2023

Ogród cudny, ale białasy kradną show! Urocze są.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 17:54, 04 paź 2023

TAR napisał(a)

Tez mi czasem ciezko uwierzyc ze rok temu bylo tak

Przyznaj się, jesteś czarownicą

No nie ma opcji, żeby z niczego zrobić coś tak pięknego! ❤️

Jesienne fotki zachwycają . Białaski też
TAR 21:32, 04 paź 2023

bialydomek napisał(a)
piękna jest!! no i oczywiście Ty pięknie to uchwyciłaś na zdjęciu- mocno przyciąga oko!!

Dzieki, mam jeszcze troche roznych skarbow jeszcze nie rozpakowanych po przeprowadzce. Jak chociażby klateczki ptasie, docelowo beda robily za stolowki i poidelka. Ale juz sie do wszystkiego dokopalam

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ogród cudny, ale białasy kradną show! Urocze są.

No sa, uroku nie mozna im odmowic. Bardzo je kochamy, dzieki maluchom nasz dziadorek tez odmlodnial i jest zdrowszy i szczęśliwszy a to najważniejsze.

Agatorek napisał(a)

Przyznaj się, jesteś czarownicą

No nie ma opcji, żeby z niczego zrobić coś tak pięknego! ❤️

Jesienne fotki zachwycają . Białaski też

No jestem ale to przeciez wiekszosc wie juz od lat
Magara 22:50, 05 paź 2023

TAR napisał(a)
Uuu trudne pytanie, musialabys wybrac te ktore Tobie sie najbardziej podobaja i zerknac w opisy, bo to różnie. Ja swoje terniflory po pierwszym roku przytne co najmniej o polowe a potem zobacze. Sa takie, ktorych sie wcale nie tnie a sa takie, ktore co wiosne sie przycina. Mnie ostatnio "kręcą" te drobnokwiatowe, górskie z serii "Montana" i bylinowe plus mam swoja ulubiona liste posadzonych. Niestety za pozno je sadzilam i nie wszystkie kwitly ale zobaczymy w nastepnym roku, moze bede musiala im miejscowki pozmieniac. Za to na terniflorze zawsze mozna polegac, ze zakwitnie, taki pancerny pewniak. Tak samo jak Utopia, Arabella czy Princess Diana

Dzięki
Może w zimie uda mi się zgłębić temat powojnikowy i stworzyć listę takich "do cięcia" corocznego
TAR 16:06, 06 paź 2023

Ta jesien taka dziwna, pogoda nie za fajna i duzo drzew stracilo juz swoje liscie, w tym kilka klonow, nie bedzie za duzo pokazu. Ale sa tez zaskoczenia, dwa klony posadzone w roznej ziemi jeden konczy sie przbebarwiac a drugi nawet nie zaczal, jeden Osakazuki stracil liscie a drugi krzyczy czerwienia. Jakos bez rownowagi. Obchodzac ogrod wiem, ze na pewno dokupie marcinkow, chryzantem drobnych i rdestow, chyba im dobrze, przybieraja w masie.

TAR 16:08, 06 paź 2023