Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 21:51, 12 sie 2024

Do Ciebie to można śmiało bez aparatu jechać robisz takie fotki, że nic ich nie przebije.
LIDKA 22:01, 12 sie 2024

Nic nie powiem bo mnie zatkało....
Albo nie!

Pięknie masz Tarcia i 3/4 roślin nie znam nazw.

TAR 22:19, 12 sie 2024

Agatorek napisał(a)
Do Ciebie to można śmiało bez aparatu jechać robisz takie fotki, że nic ich nie przebije.

ale zawsze ogrod widziany innymi oczami to gratka dla wlasciciela tegoż

LIDKA napisał(a)
Nic nie powiem bo mnie zatkało....
Albo nie!

Pięknie masz Tarcia i 3/4 roślin nie znam nazw.

Lidzia znasz, to same znane rosliny tylko moze skomponowane na wariata
Magara 23:03, 12 sie 2024

Zaspokoiłaś obrazkami mój głód ogrodowy, w tym głód prac na rabatach
Ja dziś czas wolny poświęciłam na przebieżkę po lasku w celu pozyskania kurek na zimę
TAR 09:36, 13 sie 2024

Daga, udanego pozyskiwania w takim razie. Ja juz mam pozyskane i siedza w zamrażalniku w postaci gotowych dan lub polproduktow do przygotowania potrawy Mam tez juz zrobione gołabki ze swiezej kapustki. Teraz tylko zupke gołabkowa mus zrobic kilka porcji zeby w razie "niemania nic na obiad" odpalic na szybko. Bedzie jesien to poprodukuje troche w kuchni, jakies gulaszki jeszcze, baze meksykanska, leczo i bolognese. To bardzo wygodne miec takie zapasy szczegolnie w tygodniu jak cos na szybko trzeba albo w razie wizyty niespodziewanych gosci

Ale chwilowo ogrod jeszcze na tapecie. Rozkminiam na papierze rabate przytarasowa. Planuje oprocz Imperialis 3 klony palmowe: Going Green, Tsukasa Silhuete lub Spring Sensation i Koto no Ito - mam takie na stanie, do tego 3 kousy: Mount Fuji, Satomi i zostawie juz gdzie rosnie Milky Way, choc pokroj mi sie nie podoba taki rozcapierzony. Moze zmiesci sie tez jedna kalina. W tej chwili sa trzy i nie wiem co z dwiema mam począc, gdzies trzeba upchnac rosnie tez sobie malutki Peve Minaret i jego tez zostawie.
Do tego uzupelnie nasadzenia paprociami, hostami, bodziszkiem, rdestem Darjeling, JS Caliente i moze Golden Arrow, zawilcami jesiennymi, astrem rozkrzewionym Eastern Star, smialkiem darniowym i hortensjami dębowymi.Taki jest plan a co wyjdzie to sie zobaczy. Wiekszosc roslin pozyskam z wlasnych sadzonek.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
An_na 21:16, 19 sie 2024

Aniu, stworzyłaś arcydzieło. I jeszcze tak pięknie umiesz je pokazać. No cudo ♥️
TAR 09:49, 20 sie 2024

Aniu, po obejrzeniu ogrodow: Joli April, Izy Ursy, Ani Kwartet i Kasi Mrokasi mam ochote wszystko zaorac i tworzyc od nowa. Przede mna jeszcze ogrom pracy, tetrisow i rozkminek. Mam swiadomosc, ze moj ogrod ma dopiero rok a tamte kilka / kilkanascie lat. Musze przemyslec tez lokalizacje niektorych roslin, bo po tych kilku latach byc moze bede musiala eksmisje robic

Taka wycieczka do innych ogrodow jest nie tylko mila i przyjemna ale rowniez pouczajaca.
Kiedy idziesz na urlop? Moze w koncu sie spotkamy po Twoim, ja teraz urlopuje. Do mnie wybiera sie Agatorek wiec moze z nia bym wpadla
TAR 13:20, 21 sie 2024

Dzis znowu pada od kilku godzin. No nie porobie w ten wolny tydzien. Jak pogoda to mnie gdzies nosi. Jak zostaje w domu to leje.
A tu przyklad jaka mam ziemie niewsiakliwa. Dolek po judaszowcu. Oczekiwal na klona. Po deszczu wyglada tak. Moze do jutra wsiaknie

I sucho zle i bagniscie tez niedobrze. W bajorku troche dolalo swiezej wody, bo byla juz lekka przyducha przez ostatnie upaly. Jest rzesko choc wilgotno.
April 21:13, 21 sie 2024

No niezłe bajoro
TAR 21:25, 21 sie 2024

To nic, minelo kilka godzin po deszczu a woda dalej nie wsiakla i jak tam cokolwiek posadzic? musze kupic malutka wanienke piaszczystego żwiru. Tak kilkanascie taczek, bede rozluzniac na calej rabacie.chociaz judaszowiec forest w tym bagnie czul sie znakomicie. Nie rozumiem, bo rising i eternal zdychaly od wilgoci