Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 21:47, 21 sie 2024

U mnie w glinie judaszowce sobie radzą bardzo dobrze . I też się dziwię.
Magara 23:58, 21 sie 2024

TARcia - dzięki za relacje z wycieczki/wycieczek po mazowieckich ogrodach
Nie bardzo tylko ogarniam Twoje kompleksy
Przecież u Ciebie pięknie wszystko rośnie
TAR 15:32, 22 sie 2024

Mam jeszcze zdjecia z ogrodu Ani Kwartet, Ania nie ma swojego wątku wiec jak je oblece to wstawie tutaj.

Moze i rosnie pieknie ale mi sie juz nie podoba, czeka mnie duzo zmian
TAR 15:47, 22 sie 2024

Kurde bylam dzis u fryzjera i aby ominac korki w drodze powrotnej pojechalam inna droga, mijajac po drodze ogrodniczy. No i jak nie wdepnac? Jak sam sie pcha w oczy?
Dobrze trafilam, bo byly duze przeceny. Trawy przecenione o 50% znalazlam hakonki Aureola, All gold i Greenhils. Algoldy byly za 7,5 zeta wiec wzielam wszystkie co mieli wystawione.
Do tego kupilam bialo zielonego floksa tez w obnizonej cenie i floksa w kolorze słynnej koralowej ostrozki, normalnie oko przyciaga od razu. No i wzielam jeszcze pierdolki typu żurawki Toffie i cos tam, Champagne - te byly drogo ale wielkie sadzonki i 2 mocno czerwone matowe. Plus niechciane wczesniej 2 krzaczki.

Podrabiany mercedes

śliczny krzaczek bzu Black Lace

plus oczywiscie wiaz JH, jestem po prostu od nich uzalezniona. Te 3 krzaki plus heptakodium zastąpią klony palmowe przy brzozach. Planuje jeszcze dokupic jedna mise cortenowa tylko zastanawiam sie czy 100 czy 80 cm

inne zakupy:

Na zdjeciu floks nie wyglada tak jak w rzeczywistosci, jest jasniejszy koralowy, po prostu cudo.
LIDKA 15:54, 22 sie 2024

To może dobrze że ja nie jeżdże poogrodach bo pewno bym chciła zaorać u siebie.

Ale i tak Ci zazdroszczę tych ogrodowych spotkań.
LIDKA 15:57, 22 sie 2024

noooo zakupki zacne a cena hakone szał

co znaczy podrabiany mercedes?
TAR 16:54, 22 sie 2024

Kruszyna Asplenifolia, taka tania podrobka buka Mercedes
Agatorek 19:16, 22 sie 2024

No to teraz będziesz miała sadzenia
Gruszka_na_w... 19:51, 22 sie 2024

Zakupy zacne.
Bardzo dziękuję za szczegółową relację zdjęciową z odbytych wojaży. Obejrzałam i przeczytałam z wielką przyjemnością.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 20:34, 22 sie 2024

Jeszcze mi się nie zdarzyło spotkać przecenione rośliny. Może dlatego że u mnie same szkółki i jak coś słabe jest lub już przekwita to sami się nimi opiekują do następnego sezonu.