Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:23, 15 kwi 2025

Ułudki bardzo lubie, szkoda ze niebieskosci nie moge z aparatu wydobyc tej rzeczywistej, są mocno fluorescencyjne na niebiesko. Ładnie zarastaja, a mialam raptem 3 sadzonki. Cała te skarpke chce pokryc zadarniajacymi.
Tego żóltego Epimedium nie cielam, bo mialo wzglednie ładne liscie i juz widzialam, ze wypuszcza. Reszta jeszcze z miesiac o ile w ogole. Słabo jakos przezimowały.
Jakbys chciala to bys znalazła miejsce na Leonarda, jest kompaktowy
April 11:28, 15 kwi 2025

Wiesz ile jeszcze "kompaktowych" mam do posadzenia i nie mogę im znaleźć miejsca.
Przyjedź, pokaż palcem gdzie, to posadzę Baaardzo chętnie.
TAR 11:29, 15 kwi 2025

GingerO 14:47, 15 kwi 2025

Ale ślicznie! Co to znaczy że Leonard jest kompaktowy? Jaki duży urośnie?
TAR 15:08, 15 kwi 2025

Pisza, ze 3 do 4 m. po 10 latach. Moja magnolia jest u mnie od 6 lat i jakos spektakularnie nie przyrosła. Za to kwitnienie coroczne. Zabrałam ja z poprzedniego ogrodu. Nie wiem ile miala jak kupowalam, bo wielkosciowo podobnie.
Eupraksja 15:16, 15 kwi 2025

Kwitnące byliny wiosenne w moich ulubionych kolorach ☺️ I przypomniały mi Twoje zdjęcia o sasankach! Uwielbiam i zawsze chciałam mieć w ogrodzie te włochatki, ale w poprzednim miejscu (glina, mało cienia) nigdy nie udało mi się ich utrzymać, więc wreszcie odpuściłam. Teraz w leśnym ogrodzie mogę przecież spróbować jeszcze raz!
LIDKA 16:59, 15 kwi 2025

Tarcia czy wyszły Ci kłącza floksów? Moje nie i wywaliłam.
TAR 17:47, 15 kwi 2025

Wyszly mi wszystkie poza cyklamenami. Floksy, piwonie, gipsowki, zawilce
TAR 17:49, 15 kwi 2025

Eupraksja napisał(a)
Kwitnące byliny wiosenne w moich ulubionych kolorach ☺️ I przypomniały mi Twoje zdjęcia o sasankach! Uwielbiam i zawsze chciałam mieć w ogrodzie te włochatki, ale w poprzednim miejscu (glina, mało cienia) nigdy nie udało mi się ich utrzymać, więc wreszcie odpuściłam. Teraz w leśnym ogrodzie mogę przecież spróbować jeszcze raz!

Pewnie, trzeba probowac. Bo teoria jedno a praktyka drugie. U mojej mamy sasanki rosna w cieplej glinie podobnie jak sucholubne ostrozki.
Gruszka_na_w... 20:40, 15 kwi 2025

Cudny ten Leonard. Szkoda, że kiedy zakładałam ogród tak bardzo obawiałam się sadzenia magnolii. Z chęcią mogłabym mieć ich więcej.
Podziwiam sasanki. Na glinie niestety mi wyginęły. Obie z Aprilkiem kusicie do zaproszenia ułudek do ogrodu. Czy one polubią półcieniste miejsca?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies