Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Miskantowo 07:58, 12 kwi 2025

LIDKA napisał(a)

Maż się mnie zapytał czy my mamy roślin choć na 5tys....rykłam ze śmiechu.

O, to dobre.

Kiedyś byłam dość wstrząśnięta informacją, że w Anglii, „na głowę” przypada 1000 funtów rocznie na wydatki ogrodowe.
Wydawalo mi się, że to ogromna kwota.
Teraz rozumiem, że to było tylko tyle bo przeciętny ogródek ma tam parę metrów kwadratowych.
April 09:29, 14 kwi 2025

TAR napisał(a)

Jola to raczej wysle jak napatoczy sie jakis sensowny kartonik. To nie problem dla mnie spakowac i wysłac. Na razie ja sie nie wybieram ale T. bedzie jechal jakoś niedługo w wasze okolice to jeszcze do niego zagadam. Pewnie chetnie by wpadl na kawe.

Jak chce wpaść na kawę to zapraszamy, zawsze
Bo raczej wątpię żeby się po Sheratonach z krzakiem przemieszczał. Ale jak będzie w okolicy to pewnie.

Dwa razy to samo przeczytałam, no nie ogarniam już forum
April 09:31, 14 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Ja od 1.01.2025 prowadzę excela z wydatkami… chyba będzie zaskoczenie na koniec roku, bo już mi drga oko, gdy widzę sumę już w tym momencie… traktuję to jako hamulec dalszych wydatków

Kora, kompost, cokolwiek z dobroci w dobrej cenie chętnie brałabym w dużej ilości z wielką radością nie patrząc na excela

Ja po trzech latach prowadzenia takich zapisków, zaprzestałam. Postanowiłam zostać zdrowa psychicznie choć nie wiem czy na to nie jest już i tak za późno.
Ewa777 13:18, 14 kwi 2025

Nie robię żadnych zapisków ile wydaję na ogród. Ogród ma cieszyć, a nie stresować
Rojodziejowa 13:34, 14 kwi 2025

April napisał(a)

Ja po trzech latach prowadzenia takich zapisków, zaprzestałam. Postanowiłam zostać zdrowa psychicznie choć nie wiem czy na to nie jest już i tak za późno.

Haha
Ja bardzo chcę trochę racjonalniej wydawać. Jest to dla mnie choć minimalny hamulec
Wafel 15:26, 14 kwi 2025

Ja patrząc na obecne ceny tylko się cieszę, że rośnie wartość mojego mini ogródka. Żadne wydatki domowe mnie tak nie cieszą jak te ogrodowe, ale zdaję sobie sprawę, że przy waszych rozmiarach rabat, lepiej tych kwot na głos nie wypowiadać
TAR 15:54, 14 kwi 2025

Mnie nie stresuja inormacje o wydatkach na ogrod. Po prostu lubie wiedziec. Co kupuje i ile wydaje.
Poza tym lista roslin zazwyczaj sluzy mi do czego innego np. do przypominania sobie nazw lub miejsc zakupu. A ze przy okazji mam ceny to tylko troche ulatwia.
U nas pogrzmialo i znowu wyszlo slonce. Chwile popadalo sypniety na trawe nawoz nie mial szans by sie rozpuscic.
Ptaki zaczely trele wiec pewnie to by bylo na tyle.
Judith 16:02, 14 kwi 2025

Ja nie mam listy, ale wiem, ile wydaję. Co miesiąc jest określony budżet na ogród, czasem nieco przekroczony, czasem niewykorzystany do końca. Per saldo wychodzi tyle ile było zaplanowane.
Miskantowo 16:06, 14 kwi 2025

TAR napisał(a)
Mnie nie stresuja inormacje o wydatkach na ogrod. Po prostu lubie wiedziec. Co kupuje i ile wydaje.
Poza tym lista roslin zazwyczaj sluzy mi do czego innego np. do przypominania sobie nazw lub miejsc zakupu. A ze przy okazji mam ceny to tylko troche ulatwia.
U nas pogrzmialo i znowu wyszlo slonce. Chwile popadalo sypniety na trawe nawoz nie mial szans by sie rozpuscic.
Ptaki zaczely trele wiec pewnie to by bylo na tyle.

No u mnie własnie grzmi i nawet trochę lunęło.
Klasyczna, wiosenna burza.
Szybko idzie dalej.
Podlało dośc dobrze.
Wafel 16:27, 14 kwi 2025

Super podlało i teraz słoneczko