Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Kordina 13:31, 27 lip 2025

TAR napisał(a)

Podobają mi się te siwe przegrody, do dużych ogrodów super sprawa, jeśli ktoś chce utworzyć różne kąciki lub różne charaktery rabat. Na ich tle świetnie wyglądają rośliny.
Dzięki za relacje
TAR 16:27, 27 lip 2025

An_na napisał(a)
Hmm... u mnie podobnie, pójdę chyba coś przyciąć, coś wyplewić.
Ale kopa w cztery litery sobie nie dam bo mnie bolą...

I co poszlas? Ja tak. Posadzilam 11 roz, 3 floksy, 6 ogrodowek, 3 jezyczki. Wycielam nadmiar tawulca na jednej z rabat, poukladalam troche w roslinach czekajacych na posadzenie. Zamoczylam 3 roze na jutro. W sumie juz lajtowo. Zostalo tylo 8 do posadzenia. Jestem zadowolona.
TAR 16:29, 27 lip 2025

Agatorek napisał(a)
Tarciu, zwiedziłyście piękny ogród ❤️❤️❤️
Cudne fotki!

Rzeczywiscie fajny ogrod. Pasuje do krajobrazu. Z fotek wyciagnelam ile moglam, bo swiatlo bylo fatalne.
TAR 16:42, 27 lip 2025

tulucy napisał(a)
Ja mam takiego lenia, że zaleglam na leżaku nad jeziorem. Tarciu wybacz, ale nie jestem w stanie się zmobilizować do wycieczki dalszej.

Dalszej? Tzn. Do mnie? No wiesz?!?! Ale spoko, potyrkalas niezle ostatnio.

Dzis wszyscy jacys zmeczeni. Moj m pojechal na rower i wrocil po 2 godzinach, bo mu sie nie chcialo.
Zagonilam go do zlozenia pergolki. Masakrycznie fatalna. Wyglada na tyle ile kosztowala Krzywa i chybotliwa. Zamowie chyba drewniana gdzies lokalnie.
TAR 16:45, 27 lip 2025

Kordina napisał(a)

Podobają mi się te siwe przegrody, do dużych ogrodów super sprawa, jeśli ktoś chce utworzyć różne kąciki lub różne charaktery rabat. Na ich tle świetnie wyglądają rośliny.
Dzięki za relacje

To chyba stal kortenowa, zaluje ze z bliska nie pomacalam. Ona sie spatynuje z czasem do rdzy. Tez mi sie to bardzo podobalo. To metoda na stworzenie ciekawych rabat i niezla przeslona.
An_na 17:00, 27 lip 2025

TAR napisał(a)

I co poszlas? Ja tak. Posadzilam 11 roz, 3 floksy, 6 ogrodowek, 3 jezyczki. Wycielam nadmiar tawulca na jednej z rabat, poukladalam troche w roslinach czekajacych na posadzenie. Zamoczylam 3 roze na jutro. W sumie juz lajtowo. Zostalo tylo 8 do posadzenia. Jestem zadowolona.

Poszłam ale nie zrobiłam aż tyle co Ty. Nie chciało mi się
ogłowiłam tylko przekwitnięte róże (nadal się nie lubimy) wyplewiłam jedną rabatę, wycięłam szałwię, bodziszka i przywrotnika bo przekwitły.
Posadziłam cztery krwawnice, stały biedaczki trzeci tydzień w doniczkach. W między czasie mi się plan nasadzeń zmienił i nie mogłam znaleźć dla nich miejsca
TAR 17:11, 27 lip 2025

Mnie motywowalo to, ze po robocie bulgota odpale i sie poluzuje troche
LIDKA 18:03, 27 lip 2025

Ty mi Tarcia wyjaśnij co to bulgot bo ja na serio myśle już 15 min co to może być.

Ten ogród projektantki był w Maji w Ogrodzie. Bo rzeżbe zapamiętałam ale na pewno jeszcze przesłon nie było.
Ogród bardziej formalny blisko domu a niżej taki bardziej swobodny. Teraz widzę z Twojej relacji Tarcia że się rozrósł.
TAR 18:11, 27 lip 2025

Hehehe. To ogrodowe spa zwane bulgotem.
Po robocie fajnie tam posiedziec i sie pobulgotac. Mial byc basen ale zrezygnowalam. U nas nie ma odpowiednich warunkow pogodowych. Szkoda kasy i czasu. Padlo na spa. I nie zaluje. Wzielismy po taniosci dmuchane zeby nie bylo zalu jak sie nam nie spodoba. Jest super.

Tez widzialam u Mai tamten ogrod. W ogole nie mialam pojecia ze to rzut beretem ode mnie. Kilka minut doslownie.
Ewa777 21:53, 27 lip 2025

Fajny ten bulgot
Też lubię bąbelki
Dzisiaj również posdziłam trochę roślin, ale nie tyle co Ty