Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:23, 27 lip 2025

Posadzilam dzis Blue Boy i Blue Dolphin, mamuniu jakie te drugie sa piekne. Pozazdroscilam Ci ogrodowek i kupilam kilka malutkich sadzoneczek na probe. Moze przezyja Cala serie You&Me i jeszcze kilka Europa, Doppio, Miss Saori, Inspire i Dark Angel.
Bulgot jest idealny po pracy ogrodowej, zero zakwasow
Miskantowo 22:39, 27 lip 2025

Tarcia, gdzie zakupiłaś niebieskie floksy?

Ogrodowki w Twoim lesnym półcieniu, powinny mieć się dobrze.
Tylko póki są male to bym je na zimę okrywała.

LIDKA 23:11, 27 lip 2025

Taaaarcia a gdzieś dopiero co czytałam że koniec zakupów na ten sezon

Pokaż te ogrodówki jak dotrą

Bulgot super. Lepiej się sprawdza niż mój basen. Można dolać wiadro lub dwa gorącej wody. I gnatki wymoczyć.

TAR 07:29, 28 lip 2025

Lidzia nie trzeba wody goracej dawac, bulgot ma podgrzewanie wody, dwa rodzaje babelkowania, sterowanie z wifi.
A z ogrodowkami byla szybka akcja, kupowalam cos innego nieogrodowego i same wpadly do kosza. To malutkie sadzonki mini mini ale dosc tanie. Nie chcialam ryzykowac wiekszej kasy jak mialyby sie nie przyjac.
LIDKA 07:38, 28 lip 2025

Ooooo to co nie ogrodowe było w jednym sklepie z ogrodówkami hihihi

To pytanie nie wymagające odpowiedzi.
TAR 08:59, 28 lip 2025

wczesniej mialam w ulubionych a mialam tez kupon z all ogrodowy, no to wez nie wydaj, jak mial termin przydatnosci
Juz posadzone, male pitki, wiec jakby sie nie liczy
Ewa777 10:41, 28 lip 2025

TAR napisał(a)
Posadzilam dzis Blue Boy i Blue Dolphin, mamuniu jakie te drugie sa piekne. Pozazdroscilam Ci ogrodowek i kupilam kilka malutkich sadzoneczek na probe. Moze przezyja Cala serie You&Me i jeszcze kilka Europa, Doppio, Miss Saori, Inspire i Dark Angel.
Bulgot jest idealny po pracy ogrodowej, zero zakwasow

Ja posadziłam floksy Blue Boy (ten zakwitnie, bo ma paczki), Nicky i Dusterlohe (te są malutkie).
Ale jesteś szybka z tymi hortensjami. Piszesz kilka, a tu mi z wyliczeń wynika, że kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt
Dziś u mnie pada.
Roocika 10:44, 28 lip 2025

Dzięki za zdjęcia z ciekawego ogrodu.
Bee 10:58, 28 lip 2025

TAR napisał(a)

Piękny ogród i piękne zdjęcia. Dziękuję TAR za relację. Spróbuję w przyszłym roku odwiedzić ten ogród.
TAR 11:09, 28 lip 2025

Ewa777 napisał(a)

Ja posadziłam floksy Blue Boy (ten zakwitnie, bo ma paczki), Nicky i Dusterlohe (te są malutkie).
Ale jesteś szybka z tymi hortensjami. Piszesz kilka, a tu mi z wyliczeń wynika, że kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt
Dziś u mnie pada.

Tylko 10 wzielam Chyba ze seria Youme jest bogatsza, mam Love, Passion, Romance, Together i Forever. Juz w zeszlym roku chcialam kupic ale sie wahalam a teraz zrobily mi sie luzy na rabacie po usunieciu tych zapachowych bodziszkow, to wsadzilam hortki. Znalazlam 2 inne posadzone na samym poczatku tego ogrodu, schowane gdzies po kątach i nawet kwitna. Zaryzykowalam. Bodziszki poprzenosilam na inne miejsce. Kurcze nie moge zniesc tego ni to cytrynowego ni to lizolowego zapachu bodziszkow rozowych. Jak bede potrzebowac miejsca na kolejne chciejstwa to kolejne bodziszki pojda na duża rabate, tam mam tak pusto, ze akurat nimi powypelniam. I jako jedyne dadza chyba tam rade.

U mnie tez pada, w pracy wszyscy przysypiaja