Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mirkaka 16:27, 30 wrz 2025

TAR napisał(a)

Gosiu, podcien w tym sezonie jest intensywnie uzywany i juz po nim kraza dobre fluidy, jest oswojony. Od srody lub czwartku bedzie sie robic palenisko, skrzynki na warzywa, tylko musze je sensownie poukladac, bedzie wymieniony kranik do jednego poboru wody bo przepuszcza i wyspawana pergolka pod pnacze.
Obornik zalatwiony, czarnoziem rowniez. Wiec kurcze nie mam pomyslu co dalej. Bede kombinowac z jakims plumpkiem. Mozliwe, ze przy tarasie zmieszcze, bede przerabiac wszystko to bedzie okazja. Moze wtedy uda mi sie łatwiej zagospodarowac to miejsce, bo na razie nie mam pomyslu. Tylko przez zimę musze pomyslec gdzie wyjechac z roslinami. I juz chyba wiem. Przy palenisku blizej płotu chce odrobinke oswoic miejsce, to tam pojda nadmiarowe krzewy i byliny.

Moze pora na nowy dom?

taki zarcik

Haha
Przy palenisku bliżej płotu ? To tam miało być dziko ? Widać że już oswajasz dziki teren
TAR 18:15, 30 wrz 2025

Mirko, nie planuje robic tam rabat. Co najwyzej podsadze hostami czy paprociami rosnace juz drzewa. Jest tez tam sporo miejsca. Wiec byloby ostatecznie na wszelki wypadek gdyby trzeba bylo niektore przeniesc. Poza tym nawet nie rownam tam terenu. Zadnych wytyczen nowych miejsc, niczego takiego nie planuje. Palenisko i tak potrzebuje. Na ogniska, posiadowy jesienne lub wiosenne, na robienie kociolka. Bedzie wkomponowane miedzy juz rosnacymi dziko drzewkami
ewsyg 19:25, 30 wrz 2025

Jola, chwilowo nie planuje zakupow roslinnych, czekam na roze zamowione latem.

Jakie róże zamówiłaś?
Wżery na liściach róż to sprawka Miesiarek, a one są pożyteczne.
Agatorek 19:31, 30 wrz 2025

April napisał(a)
No ja myślę, że ten pomysł pod tytułem "nowy dom" to tylko żarcik Choć z tobą to niczego bym nie obstawiała na 100%, no chyba poza nowymi zakupami roślinnymi

A ja nie byłabym taka pewna, że to żarcik .
Tylko nie wiem, czy znajdzie się chociaż podobna działka z jakims stawem, czy jeziorkiem obok .

Ale zauważyłam, że mam podobnie. Z projektami, czy celami do osiągnięcia. Teraz trafił mi się projekt dom, więc mam się czym zajmować. Ale wkurzają mnie ludzie .
TAR 19:36, 30 wrz 2025

ewsyg napisał(a)

Jola, chwilowo nie planuje zakupow roslinnych, czekam na roze zamowione latem.

Jakie róże zamówiłaś?
Wżery na liściach róż to sprawka Miesiarek, a one są pożyteczne.

Szkoda mi tej pocietej rozy bo sliczna jest, miniaturowa.
Kupilam 6 Margo Koster, w koncu przyjdzie tez Zephiryna, Lady of Shalot, Grossherzogin Christiana. A reszty nie pamietam bez rozpiski
TAR 19:40, 30 wrz 2025

Agatorek napisał(a)

A ja nie byłabym taka pewna, że to żarcik .
Tylko nie wiem, czy znajdzie się chociaż podobna działka z jakims stawem, czy jeziorkiem obok .

Ale zauważyłam, że mam podobnie. Z projektami, czy celami do osiągnięcia. Teraz trafił mi się projekt dom, więc mam się czym zajmować. Ale wkurzają mnie ludzie .

Gdybym znalazla tu w poblizu taka dziale to pewnie bym postawila nowy domek. Troche bez sensu, bo mam fajny i skonczony dom, super miejscowe. Moze powinnam w koncu zapuscic korzenie
Aga w jakim sensie cie wkurzaja? Bo ciagle cos od ciebie chca czy to cos innego?
Agatorek 20:59, 30 wrz 2025

Po prostu mnie wkurzają .
A jestem w tej chwili trochę już zmęczona tą chorobą, która mi się ciągnie ponad tydzień i wszystko mnie irytuje .

Chociaż jakbym była zdrowa, to pewnie też by mnie to irytowało (ale pewnie mniej). Przykładowo: czekam na jakąś wycenę, przypominam się, miał mi gość dosłać w piątek, nie dostałam. Wczoraj napisałam SMS-a, cisza, bez odpowiedzi. No cóż, panu już podziękujemy, bo jak przygotowanie oferty to jest problem (chciałam, żeby była rozpisana, co za ile itp, a nie tylko jedna końcowa kwota), to pewnie i współpraca byłaby wkurzająca .

Kolejny przykład, z drugiej strony, czyli dostałam wycenę, ale jeszcze się nie zdecydowałam. Oczywiście napisałam maila, że dostałam, że dziękuję, ale na decyzje potrzebuje kilku dni i że się odezwę obojętnie od podjętej decyzji (zawsze albo piszę, albo dzwonię). To co robi ta firma? Co chwila mam pytanie, czy już się zdecydowałam

Tak wiem, firma też ma zamówienia, klientów, których musi poustawiać w kolejkę, ale to mnie szczerze mówiąc nie interesuje. Jak się zdecyduję, to dam znać i jestem świadoma, że do tego czasu może się zmienić czas oczekiwania.
TAR 21:35, 30 wrz 2025

Rozumiem bol. Moze jak zdrowie wroci to irytacja ociupine sie zmniejszy.
Mnie tak wiele rzeczy i ludzi wkurza, ze zabrakloby pewnie miejsca w necie wiec luzik
mrokasia 17:28, 01 paź 2025

Nowy dom, tak??? Wariatka .
ElzbietaFranka 20:14, 01 paź 2025

Tarcia jak możesz pokaż swoją chryzantemę C. Curtis. Nie dowierzam to co piszesz u Mirki.
Może twoja posadzona w bardzo dobrej ziemi oborniku taka wysokość?