Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mirkaka 16:27, 30 wrz 2025

TAR napisał(a)

Gosiu, podcien w tym sezonie jest intensywnie uzywany i juz po nim kraza dobre fluidy, jest oswojony. Od srody lub czwartku bedzie sie robic palenisko, skrzynki na warzywa, tylko musze je sensownie poukladac, bedzie wymieniony kranik do jednego poboru wody bo przepuszcza i wyspawana pergolka pod pnacze.
Obornik zalatwiony, czarnoziem rowniez. Wiec kurcze nie mam pomyslu co dalej. Bede kombinowac z jakims plumpkiem. Mozliwe, ze przy tarasie zmieszcze, bede przerabiac wszystko to bedzie okazja. Moze wtedy uda mi sie łatwiej zagospodarowac to miejsce, bo na razie nie mam pomyslu. Tylko przez zimę musze pomyslec gdzie wyjechac z roslinami. I juz chyba wiem. Przy palenisku blizej płotu chce odrobinke oswoic miejsce, to tam pojda nadmiarowe krzewy i byliny.

Moze pora na nowy dom?

taki zarcik

Haha
Przy palenisku bliżej płotu ? To tam miało być dziko ? Widać że już oswajasz dziki teren
TAR 18:15, 30 wrz 2025

Mirko, nie planuje robic tam rabat. Co najwyzej podsadze hostami czy paprociami rosnace juz drzewa. Jest tez tam sporo miejsca. Wiec byloby ostatecznie na wszelki wypadek gdyby trzeba bylo niektore przeniesc. Poza tym nawet nie rownam tam terenu. Zadnych wytyczen nowych miejsc, niczego takiego nie planuje. Palenisko i tak potrzebuje. Na ogniska, posiadowy jesienne lub wiosenne, na robienie kociolka. Bedzie wkomponowane miedzy juz rosnacymi dziko drzewkami