O tak, glediczje bardzo pasują do takich ogrodów jak nasze. Mam trzy, w tym dwie Sunburst i jedną Rubylace. Na piasku daje radę, choć rośnie wolniej niż ta wsadzona na rabatę i częściej podlewana. Rubylace to jeszcze maleństwo ale już widzę że ma potencjał
Wiesz że też mam dwa perukowce na kijku ale jakoś nie umiem z nimi sobie poradzić. Nie umiem wkomponować, przez co wegetują smętnie pod brzozą. Chyba muszę przesadzić ale nie mam pomysłu gdzie.
Jola ja chce perukowce zamiast wypadnietych judaszowcow. Eternal mial w dołach żurawki, hosty, rauriefy i rdesty. Mysle, ze do perukowcow tez bedzie pasowac. Z bodziszkami tez sie zgodzi.
W poprzednim ogrodzie z perukowcami rosły fotergile, tawuły, wilczomlecze, rozchodniki i niskie kosówki
To super. Na konwalie mam miejsce. Tam gdzie mi od wilgoci wygniły runianki. Przeniosły sie w ich miejsce bodziszki nakolankowe ale chce ich ilosc drastycznie ograniczyc, bo panosza sie juz wszedzie. Przyjechaly do mnie z ziemia od ogrodnika prawdopodobnie.
Te rozłogowe sa o wiele wyzsze od szydlastych, szydlaste sa płożaco-zadarniajace i nie maja takich łodyzek. Tego na zdjeciach nie widac ale te kwiatki rozłogowych maja jakies 25 cm wysokosci. Moge ci odstapic kepke na probe. Szybko rosna.