Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

nicol21 23:06, 30 maj 2026

Piękne to Twoje miejsce na ziemi! Cudnie się tam urządziliście.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
TAR 14:51, 01 cze 2026

W piatek zaliczylam szybka wizyte w ogrodniku, na samo zamkniecie, wiec czasu nie bylo by czegos wiecej poszukac. Wyszlam z 3 serduszkami White Gold, 3 orlikami, 3 buczkami, hortensja dębowa i malusia tojescia aurea do oczka. Żaby byly zadowolone. W oczku przywuwazylam tez kijanki. I dobrze

TAR 15:06, 01 cze 2026

Cos stalo mi sie z milorzębami. Czy jest ktos kto zdiagnozuje problem. Znalazlam na watku o chorobach ale nic z niego nie wyniklo. Grzyb/robal/naturalny meszek. I wez tu czlowieku badz madry
Nie uśmiecha mi sie psiukanie ale jesli trzeba to bede musiala.

na rabacie pojawiły sie nowe urocze rosliny

a polamany judaszowiec ma zywa jedna galazke i co z nim zrobic? uciac reszte i starac sie wyprowadzic na nowo? Chyba mi sie nie chce

TAR 15:15, 01 cze 2026

i inne, troche ladniejsze kadry

mirkaka 15:18, 01 cze 2026

Gdybym nie widziała tego zbliżenia to pomyślałabym że to mączniak, może on tak wygląda w zbliżeniu? trzeba popryskać i herbicydem i fungicydem.
Ja ma na bukach też coś białego, myślę że mam jakąś mszycę bawełnicę, czy coś, też muszę pryskać, też tego nienawidzę robić Może i u Ciebie to jest ta mszyca?

Judaszka ratuj, przytnij, będzie miał oryginalny pokrój, czasami takie rośliny są fajniejsze Wywalić zawsze zdążysz No chyba ze nie lubisz dziwolągów i będzie Cię drażnił
TAR 15:19, 01 cze 2026

nie wiem skad u mnie wzial sie zółty irys ale jak co roku wokol mrowisko i mszyca, dzien jak codzien

wyrywana co roku pysznogłowka znowu pozarla moja ulubiona azalie

orlik żóltolistny pieknie sie odbudowal i kwitnie

bieda z nedza w tym roku kukliki zwisle. chyba zima im dokuczyla rownie mocno jak mnie

TAR 15:21, 01 cze 2026

mirkaka napisał(a)
Gdybym nie widziała tego zbliżenia to pomyślałabym że to mączniak, może on tak wygląda w zbliżeniu? trzeba popryskać i herbicydem i fungicydem.
Ja ma na bukach też coś białego, myślę że mam jakąś mszycę bawełnicę, czy coś, też muszę pryskać, też tego nienawidzę robić Może i u Ciebie to jest ta mszyca?

Judaszka ratuj, przytnij, będzie miał oryginalny pokrój, czasami takie rośliny są fajniejsze Wywalić zawsze zdążysz No chyba ze nie lubisz dziwolągów i będzie Cię drażnił

Na bukach mam zdobniczke bukowa, czasem nawet nie psikam na nia, bo osy ja wciagaja na potege. Chybna ze rzeczywiscie biale wszystko to raz systemowym w sezonie psikne.Ale zdobniczke jak po lisciu przejedziesz to sciagasz, tu nie ma tego efektu. Przejezdzam palcem po lisciu i nalot dalej jest
TAR 15:23, 01 cze 2026

Zarosłam troche a nie tak dawno pusto bylo

Judith 15:23, 01 cze 2026

Ejaj mówi, że to wełnowce lub bawełnica korówka. Radzi sprawdzić czy toto się rusza i zbierać mechanicznie (jeśli mało) lub pryskać.

Widoki ogrodowe jak zwykle zachwycające
TAR 15:24, 01 cze 2026

Uwielbiam pełniki i zamiarowywuje dokupic