Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 10:29, 27 maj 2026

Wspaniały klimat uzyskałaś. Piękne kompozycje. A do tego artystyczne zdjęcia. Mega mi się podoba
TAR 11:34, 27 maj 2026

Wielkie dzieki Choc ciagle poprawiam i zmieniam na rabatach. Ale powoli wylania sie juz w miare jako taki obraz. Ogrodowo ten rok mam ciezki, nie mam czasu a moge tylko weekendowo dzialac. O d miesiaca nie mialam wolnego. Teraz ten weekend i bożocielny planuje na sadzenie. W koncu wezme sie za zalegle roze. Głownie beda na tej frontowej co mi sie nie podobala. Wywalam marcinki na tyl i zamiast nich dam roze. Zobaczymy jak wyjdzie.

Wczoraj przyszedl wyczekany grujecznik pendula, nie jest taki ladny jak Lucy dostala ale gora ma juz dwie galezie wiec jest szansa, ze sie rozrosnie.
TAR 11:37, 27 maj 2026

I dokupic chce ze dwie horty debowe, kilka perukowcow i dwa buczki czerwone. Bo mi wypadly 2 elegantulum a buki tam rosna bez problemu to bedzie szpalerek. I jeszcze jednego palibina, najlepiej na kijaszku i chce dokupic kilka lilakow korenskich pachnacych i zrobic z nich obwodke rabaty. Dzis widzialam rondo obsadzone tawula i Miss Kim, kurteczka ale czad.
tulucy 11:53, 27 maj 2026

A wiesz, że mi chodzi po głowie wywalenie obwódki z buksów i posadzenie zamiast nich palibinów? Tylko się waham, bo jednak buksy mogę ciąć nisko i wąsko, a palibiny trochę więcej miejsca zajmą. Ale to byłaby obwódkąla wzdłuż tej mojej "alei lilakowej", więc mam zagwozdkę.
Ale dokupiłam i tak sporo lilakow różnych. W tym "dziwne", np zwisający czy pierzasty. Oby były pachnące .
TAR 11:57, 27 maj 2026

Dobry pomysl, ja zrobie z Miss Kim lub Red Pixie. Pachna oblednie. Red Pixie sa malutkie. A zalezy mi zeby sie "wylewaly" poza obrzeze. Bo nie beda po stronie trawy a z tylu, wiec wielkosc tez nie ma znaczenia. Za nimi juz ugor i plot z posadzonymi tawulcami i jasminowcami
mrokasia 12:45, 27 maj 2026

Twój ogród znam na żywo i uwielbiam podobnie jak Aprilowy. Leśny, cienisty, cudowny. A foty… masz umiejętności dziewczyno .
Ewa777 12:57, 27 maj 2026

Ogród wygląda przepięknie, a jeszcze Ty potrafisz uchwycić jego urok na zdjęciach po mistrzowsku. Klony i kloniki różnego rodzaju. Te fioletowe floksy są jakieś niskie? i już kwitną?
Zapraszaj konwalie do ogrodu
Ewa777 13:00, 27 maj 2026

TAR napisał(a)

Chodzi mi o to. Czy to jest floks?
TAR 13:11, 27 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Twój ogród znam na żywo i uwielbiam podobnie jak Aprilowy. Leśny, cienisty, cudowny. A foty… masz umiejętności dziewczyno .

Siem zarumienilam
TAR 13:13, 27 maj 2026

Ewa777 napisał(a)
Ogród wygląda przepięknie, a jeszcze Ty potrafisz uchwycić jego urok na zdjęciach po mistrzowsku. Klony i kloniki różnego rodzaju. Te fioletowe floksy są jakieś niskie? i już kwitną?
Zapraszaj konwalie do ogrodu

Mam konwalie ale nie te dzikie tylko odmianowe, po dzikie sie boje pojsc, bo tam peelno meszek, komarow i żmij sie boje. Ale mama mi chce od siebie troche oddac a one szybko sie rozrastaja. Lubie takie zadarniacze. Konwali czy z kwiatem czy be fajnie wyglada.

To sa floksy rozlogowe, zadarniajace. Jakies 20-25 cm wysokie, bardzo fajne. Odkrylam je 2 lata temu.