Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Judith 15:46, 01 cze 2026

Niezwykły busz, cudnie. I wszystko tak szybko się stało
TAR 15:50, 01 cze 2026

Noo, poroslo to wszystko nie wiem kiedy. Czas przez palce ucieka. Ale jestem na koncowce zmian i przetasowan, moze nawet odpoczne w tym sezonie. Głowny plan na ten rok mam zrobiony. Oczko i nowe obsadzenie rabaty przytarasowej. To prawie zrobilam. I drugii temat ktory mnie dreczyl, to odchudzenie nasadzen na froncie, zastapienie zbyt inwazyjnych jak dla mnie marcinkow rozami.
TAR 15:58, 01 cze 2026

W warzywniku w tym roku mam swoj wlasnorecznie nasiany koperek i pietruszke, co mnie bardzo cieszy, bo nigdy mi to nie chcialo wschodzic. Najwyrazniej osłona mini szklarenkowa na poczatku wschodów zadzialala.
Posiane fasole i buraczki tez wzeszly. Wysialam jakies stare nasiona i o dziwo wzeszły a mojej Mamie swieze nie wzeszły i musi powtarzac wysiew.
Pożarlismy juz cala rzodkiewke wiec w jej miejsce posialam marchewke wczesna, ktora pewnie bedzie pozniejsza i rzadek ogroka śremskiego. Jakies pojedyncze ogorki wczesne tez mi juz wzeszły w pietruszce

A mąz w amoku podlewania utopil mi jeden krzaczek malin Za to chyba dobrze przycielam winogronek, bo widze kilka mikrych przyszłych kisci owocowych
mirkaka 18:52, 01 cze 2026

TAR napisał(a)

Mirko jestes pewna, ze na bukach masz bawelnice a nie zdobniczke?

Zupełnie nie jestem pewna co mam, szczerze zawsze pryskałam mospilanem i było w porządku,
spojrzałam na grafikę, tak chyba masz rację , chyba mam zdobniczkę. No ale walka chyba taka sama?
Narsilia 18:58, 01 cze 2026

Jak zwykle widoki piękne , kojący krajobraz i przytulny bardzo , orliki śliczne też muszę zapolować na inne kolory niż fiolet
TAR 19:39, 01 cze 2026

mirkaka napisał(a)

Zupełnie nie jestem pewna co mam, szczerze zawsze pryskałam mospilanem i było w porządku,
spojrzałam na grafikę, tak chyba masz rację , chyba mam zdobniczkę. No ale walka chyba taka sama?

Ja jesli juz psikam to polysectem. Jej po prostu nie da sie wytepic. Pozwalam osom dzialac. Jednego dnia zdobniczka jest, drugiego nie ma. Podobnie z welnowcem. Chociaz bardzo sie os boje. Jednak niezaczepiane nie atakuja. Za to musielismy usunac male gniazdo szerszeni. Wlasnie zaczynalo sie robic. Ale upatrzyly sobie wejscie do domku ogrodnika a szerszenie sa dosc agresywne i robia duze gniazda. Nie bylo wyjscia. Popryskalam tam drewno odstraszaczem, bo to bylo juz ichp 3 podejscie. Osy robia pod dachowkami. Ale w sierpniu juz gniazda puste.
TAR 19:42, 01 cze 2026

Narsilia napisał(a)
Jak zwykle widoki piękne , kojący krajobraz i przytulny bardzo , orliki śliczne też muszę zapolować na inne kolory niż fiolet

W tym roku orliki sie odbudowaly. Nawet mam jedna szt. zaniklego kanadyjskiego. Moze tez sie odbuduje.
I wiecej czasu korzystam z ogrodu tylko rekreacyjnie. Ale to wina bulgota i podcienia
PrawieBory 09:17, 02 cze 2026

TAR napisał(a)
Zarosłam troche a nie tak dawno pusto bylo

Fajnie zarosłaś
Ewa777 09:26, 02 cze 2026

Bardzo fajny, uporządkowany busz Ci się zrobił. Kupiłaś piękne orliki. Wiesz, że w tym sezonie byłam tylko raz w ogrodniczym? i to po koszyczki ozdobne, a nie po rośliny. Jedynie byłam w Renku po begonie na obwódki. A tak to nie mam czasu nawet wpaść do ogrodniczego.
April 10:29, 02 cze 2026

Już ci mówiłam że buki masz cudne. Orliki też fajne kolorki zdobyłaś. Serduszka jest bardzo ciekawa, nie dziwię się że kupiłaś.
No buszkowato się zrobiło