Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 12:27, 04 lip 2013

Anula Ja też nie ograniam nawet tych ulubionych watków Tak tak... nadrobisz Ja też mam nadzieję kiedyś nadrobić
Dżemik smakuje jeszcze lepiej niż wygląda Szkoda że tylko tyle wyszło...
Pozdrawiam i idę podziwiać Twój nowy tarasik
AgnieszkaW 20:58, 04 lip 2013

I ja zaglądam do ciebie. Dżemiku różanego nigdy nie zdążę zrobić, bo płatki objadają chrabąszcze i nic dla mnie nie zostaje. Gdybym kropiła, to nie można by było robić konfitury - i tak się koło zamyka - robale górą. Pozdrawiam
siaaska 22:08, 04 lip 2013

Agnieszko witaj u mnie Szkoda tych płatków ale robale wiedzą co dobre
Pozdrawiam i zapraszam
siaaska 22:19, 04 lip 2013

Firletka narazie na przechowalniku ale już myślę gdzie by ją posadzić na rabacie Spodobały mi się te łany u Agnieszki w Jurajskim ogrodzie

siaaska 22:26, 04 lip 2013

Tego rozchodnika też wyrzuciłam z rabaty przy studni bo za dużo tam tego było a teraz zastanawiam się gdzie go znowu wykorzystać

siaaska 22:39, 04 lip 2013

Ostróżka ogrodowa wysiana wczesną wiosną okazała się być ostróżeczką polną

W ogrodzie powstała kolejna bardzo potrzebna budowla - drewutnia... Jeszcze nie skończona ale zarys już jest Zostało zrobić dach. Będzie taki jak na domku a to troszkę kosztuje dlatego się odsuwa w czasie...

Przed nią powstanie jeszcze szeroka ścieżka z kamienia coś jak tutaj na podjeździe

wzdłuż domu będzie murek zasypany żwirkiem a przed nim pas host i żurawki citronelle bo słoneczko świeci tam tylko przez chwilkę.
Zastanawiam się czy dać tam jeszcze coś na pniu???
siaaska 22:52, 04 lip 2013

Na skalniaku szaleją goździki

A na nowo powstającej rabacie gdzie ma być właśnie róża The Fairy kwitną pierwsze zeszłoroczne krzaczki lawendy...

Pod nimi maleńkie siewki

Przetrwają zimę? Zobaczymy Napewno je okryję tak samo jak lawendę bo niestety zimy u nas srogie
anna_g 13:42, 05 lip 2013

Asiu cieszę się że mnie odwiedziłaś I Bardzo się cieszę, że się jutro poznamy... ja niestety nie zdązyłam u Ciebie pooglądać bo od tygodnia to ja odcięta jezdem i mam odwyk tylko w pracy na szybciutko wpadnę - zerknę na ze dwa wątki i uciekam ... Ale co tam... obejrzę po spotkaniu... Moja studnia to atrapa - tzn. ta drewniana bo normalnie studnie też mam ale zupełnie niezabudowaną za domem
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro
anula_wn 14:25, 05 lip 2013

hej Asiu,
widzę, że i u Ciebie firletka ! co za szaleństwo w tym roku w Jurajskim faktycznie cudne łany
pozdrawiam
Urszulla 19:35, 05 lip 2013

fajny masz rozmnażalnik roślin Asiu, i widzę postępy wokół domu się narobiły ładne
do miłego jutro