Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 18:53, 25 lis 2023

Dobry pomysł, ale miskanty 4letnie I te try trytytki nawet najdłuższe musiałabym połączyć ze 3-4 pewnie żeby powiązać

Tak słoma idzie do kur, pod rzędy czarnych malin. Do jesieni nie ma po niej śladu, kury pomagają w rozkładzie

O kunach słyszałam. To 3ci dom, wiem czego pilnować, tym razem damy siatki metalowe I na styku dachu z murem I od spodu. Niby mamy listwy startowe do styropianu ale nam myszy wygryzają korytarze I wlazły pod oknem kuchennym (przegryzły piankę) do szafki kuchennej pod zlewem... tam nie mam pełnej płyty pilśniowej z tyłu bo miejsce na podłączenie wody I syfon od zlewu... heh

Mam nadzieje zrobimy lepiej I zwiwrzyniec nie bedzie nam sie wpychal do domu przeżerając ocieplenie...

Wspolczuje walki Mireczko, moze celuloze lub pianke sobie dajcie wdmuchac w ten mur? Piekna musi byc ta elewacja I na lata ale przydaloby sie ocieplenie jednak...
basia3012 22:36, 25 lis 2023

Aniu, kurki to chyba sama radość. Ciepło mają zimą, w pochmurne dni? Też bym chciała chociaż kilka.
Miskantów u Ciebie moc.
Kontonaogrod 07:55, 26 lis 2023

Kury nie sa zle poki nie gina bez przyczyny... w ubiegłym roku stracilismy 3 w 2 dni przez ptaki drapiezne

Kupuj, u nas 25zl za kure a nosi przez 2 lata prawie codziennie. Trzeba do nich zagladac pilnowac zeby mialy jedzenie I swieza wode (zwlaszcza w gorace dni bardzo szybko znika . I cieplo w zimie, a przynajmniej cieplej niz na dworze...

Pozdrawiam
Kontonaogrod 08:03, 26 lis 2023

Miskantow mam kilkadziesiąt a planuje nimi obsadzic nowa dzialke wiec bedziemy kopac I dzielic w przyszłym roku...
Kontonaogrod 11:25, 26 lis 2023

Kontonaogrod 12:54, 28 lis 2023

Starostwo po 2 tygodniach sprawdziło wniosek, zrobiłam parę poprawek dziś - kosmetycznych. Kazali mi podpisywać podpisem zaufanym każdy z załączników osobno... heh no nic. Może się sprawa ruszy Jutro zadzwonię do KOWR gdzie mój papier i tylko papier - zgoda z Warszawy dla właścicielki hektara wtedy zostanie. I tyle.

Męczące to czekanie, w sumie jakby się KOWR nie zgodził i dostałabym zadatek z powrotem to płakać nie będę Kupiłabym coś gotowego do odświeżenia gdzie indziej i się tam przeniosła Bory Tucholskie w stronę Gdańska albo okolice między Wrocławiem a Zieloną Górą

A jeśli jednak będziemy budować ten dom to będzie czarny buahahaha
Ściany z porothermu, ocieplony wełną, z drewnianą elewacją z palonego świerka (lub inną drewnianą jak zabraknie mi jaj na czarną), z antracytową dachówką Braas Teviva (taką jak mam tu), antracytowymi oknami, ściankami działowymi z silki lub ytonga. Rolety podtynkowe nie żaluzje (pogooglałam). A dalej się zobaczy

znalazłam stan surowy wg tego projektu z prawdziwą dachówką wyglądałby lepiej

https://www.tarnowiak.pl/ogloszenie/2155534/sprzedam-dom-witam-przy-przyjaznej-2-dzialka-13-arow-woda-w-budynku-wodomiez-juz/

Kontonaogrod 14:30, 29 lis 2023

Na przykład ładne zabudowania, dom do remontu

https://www.otodom.pl/pl/oferta/na-sprzedaz-dom-w-lemierzycach-ID4o7ta?fbclid=IwAR3UG27i4B4By12fViFrj9tJQ0Lm3wpCJtDiq-MeVgfEYApS0LkDAUXZxjU
Anda 14:58, 29 lis 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Na przykład ładne zabudowania, dom do remontu

https://www.otodom.pl/pl/oferta/na-sprzedaz-dom-w-lemierzycach-ID4o7ta?fbclid=IwAR3UG27i4B4By12fViFrj9tJQ0Lm3wpCJtDiq-MeVgfEYApS0LkDAUXZxjU

Bardzo ładne zabudowania, a domek w tym stylu po remoncie byłby super. Aż mi oko zabłysło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kontonaogrod 15:30, 29 lis 2023

Ano nie przepadam za remontowaniem starych domów, ale tu widzę potencjał i te dechy na podłogach wystarczyłoby odbić, porządnie uszczelnić i ocieplić i położyć je z powrotem, wycyklinować i zaolejować I piece kaflowe bym zostawiła, jeśli szczelne, albo wyremontowała I stare drewniane drzwi wyczyściła i zaolejowała... ładnie byłoby

Musiałabym się sklonować żeby zrealizować wszystkie pomysły i alternatywne ścieżki
Kordina 17:00, 29 lis 2023

Ja lubię oglądać wszelakie remontowo-ogrodowe kanały, m.in To się nie uda z Kasią, ona bywa u wszystkich nawiedzonych co remontują stare domy, dla mnie super odcinki Oglądam też Wiejskie inspiracje, a tam wysłuchałam taki odcinek o sprzedaży :
https://www.youtube.com/watch?v=ZfV1zTd4sOs&t=16s
A to moja ulubienica Joanna (słuchałam po kolei od początku):
https://www.youtube.com/@JohannasDreamHome
ps jak będziesz chciała to usunę bez problemu post