Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 16:25, 17 maj 2026

Wafel napisał(a)
Nie masz wyjścia.
Moja zwinka cały czas okupuje miejscówkę pod drewutnią, tam się chowa i przy niej wyleguje, może będą też młode Mniej robactwa

Asia, one chyba teraz mają okres godowy. Jeśli Twoja zwinka ma zielone boki, jest to samiec - ja takiego właśnie widziałam u siebie wcześniej, był dużo większy od tych maluchów ze zdjęć. Jeśli nie, jest to Pani Zwinka. Może faktycznie będziesz miała młode .
Ichigo 16:30, 17 maj 2026

Kwitnie Krasawica Moskwy - zapach cudowny.

Ichigo 16:34, 17 maj 2026

Zaczynają azalie.

Narsilia 18:31, 17 maj 2026

Ojej tyle pięknych kadrów mnie ominęło pięknie u ciebie , chyba trochę popadało bo pięknie się zazieleniło , śliczna odmiana azalii u mnie pomimo kwaśnej ziemi i podlewania kiepsko kwitną i gubi liście
ewsyg 18:41, 17 maj 2026

Ichigo napisał(a)
Zaczynają azalie.

To jest azalia wielkokwiatowa, czy japońska ?

Piękna
Cyma 18:51, 17 maj 2026

Madziu piękna azalia. Kocham takie rozbielone kolory.
Po przepędzaniu karczownika, moje jaszczurki chyba nie ucierpiały, nadal dużo widzę wiosną.
Bee 08:44, 18 maj 2026

Piękna ta Krasawica. Mam na nią ochotę wielką.

Madziu zajrzyj do mnie bo znalazłam nowe nory na działce i rwę włosy z głowy, że to karczownik.
Ichigo 18:01, 18 maj 2026

ewsyg napisał(a)

To jest azalia wielkokwiatowa, czy japońska ?

Piękna
To są dwie azalie, ale obie japońskie. Na dwóch pierwszych zdjęciach ta w odcieniu bardziej chłodnego różu to "Mrs Nancy Dippel". Na pozostałych dwóch - "Eliza Hyatt".
Ichigo 18:07, 18 maj 2026

Narsilia napisał(a)
Ojej tyle pięknych kadrów mnie ominęło pięknie u ciebie , chyba trochę popadało bo pięknie się zazieleniło , śliczna odmiana azalii u mnie pomimo kwaśnej ziemi i podlewania kiepsko kwitną i gubi liście
Ostatnio nawet często pada, nie narzekam. Ziemia znów jest dobrze nawodniona, więc rośliny szybko przyrastają. Chwasty niestety też .
Klaudia, nie martw się. Może trzeba im zmienić miejsce? Ja te moje azalie przesadzałam, bo też gubiły liście. Rosły wpierw na bardziej wietrznym i słonecznym stanowisku, teraz są w zacisznym cieniu. I dobrze im tam.
Ichigo 18:39, 18 maj 2026

Cyma napisał(a)
Madziu piękna azalia. Kocham takie rozbielone kolory.
Po przepędzaniu karczownika, moje jaszczurki chyba nie ucierpiały, nadal dużo widzę wiosną.
Cieszę się, że Twoje jaszczurki przeżyły. I w takim razie mam nadzieję, że i moim ta fumigacja nie zaszkodzi.
Też lubię takie kolory - pastelowe, delikatne. Ale mam i azalie w mocniejszym różu, np. w odmianie "Babuschka". Ta dopiero przymierza się do kwitnienia.