Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

MagdaLenka 14:43, 22 maj 2026

Widzę, że masz kompostownik plastikowy... Jak Ci się sprawdza? Faktycznie szybciej kompostuje? Czy jest trwały? Plastik nie kruszeje, nie pęka?
Narsilia 22:26, 22 maj 2026

Ogród pięknieje cały czas , zdrowie wka dla męża napewno wszystko będzie dobrze , ale jak głowę spróbować uspokoić to tylko wśród tej swojej zieleni
Wafel 02:59, 23 maj 2026

Życzę spokoju i zdrowia dla męża ❤️
Bee 08:06, 23 maj 2026

Ichigo napisał(a)
Więc spraw sobie, co stoi na przeszkodzie? Myślisz, że nie będzie dobrze rosła na Twoich kwaśnych piaskach?
Ona najładniejsza jest, kiedy kwiaty są jeszcze nie w pełni otwarte. Są bardziej różowe w pąku. Ta moja jest już niemal całkiem biała, przekwita.

Ech, nie mam miejsca na rabatach a nie chcę tworzyć nowych rabat bo już nie ogarniam całości
Ale tak kusisz to jeszcze przemyśle. A możesz zrobić zdjęcie kwiatu jak przekwita? Białe bzy zwykle brzydko przekwitają (te co mam tak robią).

Zdrowia dla męża i trzymaj się cieplutko.
Ichigo 16:19, 24 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Jak mój miał operację to kilka godzin czekałam pod gabinetem chirurga . Nigdzie i tak by ze mnie pożytku nie było.

Bardzo pełne te rabaty już masz. Zdrowia dla was obojga

Dzięki, Lidka .
Mąż już w domu, zaopiekowany.

A co do rabat - pełna jest kortenowa. Ta druga raczej goła. Ma łyse placki, wszystkie cebulowe na niej zjedzone. I część bylin też. Teraz jestem na etapie wykopywania przegryzionych doniczek, tych samych, które zakopywałam w zeszłym roku i dwa lata temu.
Orka na ugorze.
Ichigo 16:29, 24 maj 2026

MagdaLenka napisał(a)
Widzę, że masz kompostownik plastikowy... Jak Ci się sprawdza? Faktycznie szybciej kompostuje? Czy jest trwały? Plastik nie kruszeje, nie pęka?
Ten kompostownik jest dosyć nowy, bo kupiłam go zeszłego lata. Może gdzieś tam popękał, ale nie zauważyłam. Ma natomiast całkiem oderwaną z zawiasów klapę, bo pofrunęła przy pierwszej burzy. Nie zauważyłam też, aby odpady szybciej się w nim kompostowały. Ogólnie nie wiem, czy bym go poleciła. Nie mam porównania.
Kupiłam go tylko dlatego, że był tani i tylko na taki było mnie wtedy stać.
Ichigo 16:31, 24 maj 2026

Narsilia napisał(a)
Ogród pięknieje cały czas , zdrowie wka dla męża napewno wszystko będzie dobrze , ale jak głowę spróbować uspokoić to tylko wśród tej swojej zieleni
Chyba jest to obecnie główny powód tego, że spędzam czas w ogrodzie - działanie uspokajające.
Choć zdarza się i tak, że mi podnosi ciśnienie .
Ichigo 16:33, 24 maj 2026

Wafel napisał(a)
Życzę spokoju i zdrowia dla męża ❤️
Dzięki, Asia .
Może jeszcze nie wszystko super, ale najważniejsze, że mąż już po operacji i w domu. Teraz rekonwalescencja.
Ichigo 16:44, 24 maj 2026

Bee napisał(a)

Ech, nie mam miejsca na rabatach a nie chcę tworzyć nowych rabat bo już nie ogarniam całości
Ale tak kusisz to jeszcze przemyśle. A możesz zrobić zdjęcie kwiatu jak przekwita? Białe bzy zwykle brzydko przekwitają (te co mam tak robią).

Zdrowia dla męża i trzymaj się cieplutko.
Dziękuję, Beata. Z mężem już lepiej .

Dla mnie bez to jest taki krzew, który można wsadzić gdzie bądź i o nim zapomnieć. Ale pewnie się mylę.
Nie pamiętam dokładnie, jak on przekwita. Jak tylko kwiaty brzydną, od razu je obcinam. Ale zrobię im zdjęcie i wstawię.
Ichigo 16:48, 24 maj 2026

Pierwszy mak i pierwsza róża (rosa rugosa):

Orliki: