Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boso przez ogródek

Boso przez ogródek

AgaBoso 21:57, 19 cze 2025

Ostatnio na forum rzadko zaglądam, jak zajrzę to czytam po cichu co u kogo słychać. Lato u Was się zaczyna, że postanowiłam wrzucić zdjęcie tego co u mnie kwitnie.
Trzykrotka i firletki:

Hortensje Wim's Red dopiero zaczynają:

Lewkonia:

I chyba lwie paszcze, jakieś mikro urosły:

AgaBoso 21:59, 19 cze 2025

Dostałam od Patrycji połowę kępy szałwi Caradonna Compact która jest dość wysoka. Posadziłam podzieloną na mniejsze a z kwiatów mam bukiet. Mniejszy jest z moich chabrów i groszków pachnących.
olciamanolcia 22:04, 19 cze 2025

Cudowne bukiety
wczoraj podcięłam swoje szałwię i nie pomyślałam żeby bukiet ze ścinek zrobić
Narsilia 07:02, 20 cze 2025

Te trzykrotki są przeurocze , chyba muszę sobie takie zaadoptować do ogrodu

Rabatki fajnie wypełnione narazie rośliny młode ale grunt aby przeczekać ten moment a potem busz.

Rozumiem też to miłe uczucie patrzeć na darowane rośliny one cieszą podwójne win bo też dostałam sporo tutaj od osób z ogrodiwiska
AgaBoso 21:01, 27 cze 2025

10 czerwca

27 czerwca

Doszły 2 większe hortensje w miejsce tych, które wypadły oraz kilka dobrych sadzonek szałwi Caradonna od Patrycji. Posadziłam je w 3 przed trzema hortensjami.
Werbena zaczęła kwitnąć, Wim's Red ma już kwiaty.

AgaBoso 21:09, 11 lip 2025

W tym sezonie najbardziej dbam o tę rabatę, na bieżąco po deszczu odchwaszczam. Warzywnik mam zarośnięty, dziś ogarnęłam trochę ścieżki. Chwasty po pas a ja ich nie zauważałam.
Poziomki w gruncie rosną większe niż w donicy, pierwsze borówki zjedzone. Pyszota.

Na balkonie mam pierwszy raz supertunie na parapecie, bardzo mi się podobają.
Magara 22:41, 11 lip 2025

Trochę mało wiadomości i fotek od Ciebie
AgaBoso 21:13, 12 lip 2025

Jak tu zaglądam to po cichu podglądam co u kogo. Dziś zrobiłam trochę zdjęć rabaty to się podzielę.
Wim's Red, mam cztery i jedną sadzonkę z patyczka, wlozylam go obok sadzonki wiosną.
Trzy kwitną, jedna łapie różowy kolor.

AgaBoso 21:15, 12 lip 2025

Limelight, 2 z 3 zaczynają kwitnąć.

Cynie od teściowej też pokazują kolor. Jestem ciekawa czy któraś z moich sadzonek przeżyła i zakwitnie.

AgaBoso 21:20, 12 lip 2025

Mam kilka sadzonek rozplenica wschodniej, jedną ma różowe źdźbło. Bardzo długo ruszały u mnie trawy, nawet Black Beauty nie jest okazała.

Przycięłam lawendy, trochę jr odmłodziłam. Może i nie wiem porę, jednak postanowiłam wypróbować. Kocimiętki za nimi pięknie się zagęściły po podcięciu.

Szałwia Caradonna Compact od Patrycji puszcza zielone listki, będę miała jakieś 8 sadzonek. Bardzo się cieszę, bo dzieliłam i sadziłam je w ogromne upały a potem jeszcze przesadziłam