Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Gruszka_na_w... 15:24, 06 sty 2024

Za długo żyję. W dodatku pełnię życia zaczęłam jeszcze przed erą ebooków. Papierowych książek zebrało się tyle, że żadne półeczki na książki w grę nie wchodziły. Regały z książkami zajmują całą 4 m ścianę od podłogi do sufitu. Skończą pewnie jako makulatura. Od roku przerzuciłam się na ebooki. Brak miejsca na nowe pozycje zmotywował mnie do tego najbardziej.
Twoja półeczka idealnie wpisuje się w klimat mieszkania. Projektant/ka i Dział Techniczny spisali się na medal.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 20:24, 06 sty 2024

Super te skarby zwłaszcza ten róg do picia
Rumianka 22:38, 06 sty 2024

Ten regał podkreślił styl jaki widujemy na Twoich fociach. Idziesz w dobrą stronę.
Darecka 07:50, 07 sty 2024

Haniu- 4-metrowa ściana książek?! Wooow! To ja z tymi moimi kilkoma książeczkami mogę Ci no najwyżej buty czyścić
Sylwio- ten róg niejednego półtoraka, czy innego "żympołka" w sobie gościł, krążył pomiędzy biesiadnikami na niejednym zlocie, a jak potem ładnie pachniał Ten akurat jest Szymona, ja mam swój rzeźbiony, smuklejszy, bardziej damski
Eliso- bardzo dziękuję Tak się spodobał teściowej, że będzie wersja 2.0 u niej powstawać też
sylwia_slomc... 09:28, 07 sty 2024

Mnie przy tych rogach zastanawia tylko jak samą końcówkę w środku domyć.... Jak sobie z tym radzicie?
Rojodziejowa 10:38, 07 sty 2024

Darecka, jesteś winna dziś mojemu niewyspaniu! Zamiast książka, tym razem wątek na O. mnie tak wessał, że do 2 czytałam.
Ale teraz już będę na bieżąco

Ależ mnie ominęło wejście na forum!

Dołączam do fanów Malachitowej Szkatułki i od razu poproszę o linki do tych lamp, które zamontowałaś do wysiewów Ja z tych niecierpliwych, w tamtym roku za szybko wysiałam pomidory, a potem cudowanie i 3krotne przesadzanie mnie czekało. W tym roku nie wiem, na ile mi starczy cierpliwości Sklepowy pomidor na kanapce o poranku to tylko złudzenie w porównaniu ze swoimi. Tęsknota za smakiem może tym razem znów zrobić z moimi planami wysiewów 3x15 swoje.

I ciekawa jestem jakie odmiany wybrałaś na ten rok?
Muszelka 11:07, 07 sty 2024

Asiu, Malachitową Szkatułkę miałaś w gruncie? Naprawdę taka rewelacyjna w smaku? Zdrowo rośnie?
Zasadzam się na nią
Rojodziejowa 11:50, 07 sty 2024

Muszelka napisał(a)
Asiu, Malachitową Szkatułkę miałaś w gruncie? Naprawdę taka rewelacyjna w smaku? Zdrowo rośnie?
Zasadzam się na nią

Miałam ją w szklarni, ale to rosyjska odmiana, one w większości w gruncie sobie radzą fajnie. Rewelacyjna jest w smaku. Leon jadł ją niczym jabłko Wszyscy, którzy u mnie próbowali byli pozytywnie zaskoczeni
Muszelka 13:38, 07 sty 2024

Dzięki. Dzisiaj planuję zamówić nasiona warzyw.

Myślę właśnie, gdzie ewentualnie tę Szkatułkę posadzić, bo przeczytałam w necie, że ona to właściwie szkatuła - duże krzaczysko.
Darecka 14:05, 07 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mnie przy tych rogach zastanawia tylko jak samą końcówkę w środku domyć.... Jak sobie z tym radzicie?
Wystarczy zwykły druciok, taki jak do butelek i wyparzanie wrzątkiem. Ewentualnie można odkazić czymś wysoko % Znacznie bardziej problematyczna od mycia jest obsługa tegoż rogu- bardzo łatwo jest się nim oblać, no i dopóki pełny, to go nie odłożysz- w dawnych czasach to musiały być dopiero dzikie imprezy