Darecka
14:17, 07 sty 2024

Asiu, wybacz mi proszę tą niegodziwość, która za sprawą wątku mego Cię spotkała- chyba w ramach pokuty przyjdzie mi wdziać włosiennicę i tak ze 3 minuty na grochu poklęczeć
Miło mi bardzo, że do mnie zajrzałaś
A zatem team Malachitowa się stale powiększa! Za momencik linka podeślę na priv- proponuję od razu wziąć sobie 2, ja już nad trzecią się zastanawiam
. Fajnie byłoby do tego mieć jakiś teleskopowy stelaż, ale takie ramki drewniane lub podwieszenie od góry, z możliwością regulacji też się sprawdzi 
Ja też moje maluchy przesadzałam ze 3 razy co najmniej- ale to dobrze, bo pomidorkom to służy, trzeba tylko za każdym razem sadzić głębiej, żeby fajny system korzeniowy wytworzyły
Jedynie z koktajlówkami nie ma się co śpieszyć, spokojnie przynajmniej do polowy marca można poczekać, bo lepiej owocują, niż te wysiewane wcześniej.
Odmian planuję 11, będzie dużo nowości, a miejsca mam na 24 krzaczki.
Ze starych sprawdzonych:
* Black Cherry idealny balans słodyczy i kwaskowatości
* Malachitowa Szkatułka pyszny, ale rośnie bardzo wysoki krzaczor
* Aussie smaczny, czerwony gigant
* Żółty Bezodmianowiec zwany Martą (na cześć sprzedawczyni ekskluzywnej karmy dla rybek) fajny, bardzo plenny, bezproblemowy
Nowości:
* Green Zebra Cherry
* Golden Boy
* Ananas Noir
* Alice's Dream (wychwalany na różniastych forach)
* Yellow Dragon
* Pink Siberian Tiger
* Yellow Brandywine

A zatem team Malachitowa się stale powiększa! Za momencik linka podeślę na priv- proponuję od razu wziąć sobie 2, ja już nad trzecią się zastanawiam

Ja też moje maluchy przesadzałam ze 3 razy co najmniej- ale to dobrze, bo pomidorkom to służy, trzeba tylko za każdym razem sadzić głębiej, żeby fajny system korzeniowy wytworzyły

Odmian planuję 11, będzie dużo nowości, a miejsca mam na 24 krzaczki.
Ze starych sprawdzonych:
* Black Cherry idealny balans słodyczy i kwaskowatości
* Malachitowa Szkatułka pyszny, ale rośnie bardzo wysoki krzaczor
* Aussie smaczny, czerwony gigant
* Żółty Bezodmianowiec zwany Martą (na cześć sprzedawczyni ekskluzywnej karmy dla rybek) fajny, bardzo plenny, bezproblemowy

Nowości:
* Green Zebra Cherry
* Golden Boy
* Ananas Noir
* Alice's Dream (wychwalany na różniastych forach)
* Yellow Dragon
* Pink Siberian Tiger
* Yellow Brandywine