Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 14:54, 07 sty 2024

Hej Aniu, za moment podeślę, jak tylko eM zwolni kompa znowu, bo z telefonu mi się ciężko dodaje linki Pierwsze nasiona szkatułki dostałam w gratisie od Pomidorowskiego z Alle.. I przepadłam, pyszny pomidor w typie befsztyk, nie można jedynie dopuścić, żeby przejrzał na krzaku, bo wtedy traci bardzo na walorach smakowych i się robi taka miałka pyra
Rojodziejowa 15:02, 07 sty 2024

W opisie jest długość lampy: 0,74 m. to jest całkowita, a sama część ledowa?
Darecka 15:03, 07 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Anpi nasionka pomidorów polecam z pomidorlandii.

Jeszcze nie wiem, jakie będą... Wiem czego, nie powtórzę, trochę nakupiłam nowości:
1884
Amethyst Jewel
Bison
Black from Tula
Brad's Atomic Grape
Bycze Rogi Opalka
New Yorker
Polish
Raf Heirloom
Sugar Baby Heirloom
Zina
Beefsteak Red
Bread and salt
Sart Roloise

Brad's Atomic Grape- mi się nie udało wyhodować ani jednego krzaczka w tamtym roku, żółkł i gubił liście, może to kwestia słabych nasion?
Amethyst Jewel jedne z ładniejszych pomidorków, jakie miałam, smakowo niczego sobie, choć dość późno u mnie dojrzewał

Reszty nie znam- ciekawam, który okaże się Twoim faworytem
Darecka 15:05, 07 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
W opisie jest długość lampy: 0,74 m. to jest całkowita, a sama część ledowa?

51cm
Darecka 15:06, 07 sty 2024

UrszulaB napisał(a)
O kurka!!!!! Z rogu pijecie!!!!!

Zdarza się haha Jak każdy szanujący się wiking, od czasu do czasu trochę miodu pitnego się chlapnie
Rojodziejowa 15:10, 07 sty 2024

Darecka napisał(a)

51cm

Dzięki

Nasiona Brad's mam właśnie z pomidorlandii. W tamtym roku mi wszystko od nich powschodziło ładnie.

A no i jeszcze papryczki:
Padron,
odmiana wyglądająca jak Ontara, ale nie słodka, a delikadnie ostra
Poivron Corne de Beef nasiona ze sklepowej papryki
Black Hungarian
Violet Sparkle

Z resztą się zobaczy. W tamtym roku nakupiłam nasion, ale nie wyrobiłam z niczym oprócz pomidorów i papryczek
Darecka 15:17, 07 sty 2024

To trzymam kciuki, żeby w tym roku się udało wszystko, co sobie zaplanujesz

Zmykam na trening, bo już mnie mój osobisty kat dopinguje, żeby niezwłocznie te 4 litery unieść
antracyt 15:20, 07 sty 2024

Darecka napisał(a)
Tego Ananasa jestem bardzo ciekawa, Aussie to był nasz koń wyścigowy, dzięki niemu wygraliśmy zakład z kolegą Szymona z pracy, a szliśmy łeb w łeb haha Kurczę, czy Wy też już tak przebieracie kopytkami na myśl o wysiewach?

Ananas to moja ulubiona odmiana Przy niej też trzeba pilnować, żeby za bardzo nie przejrzała. Aussie bardzo lubię i na pewno po raz kolejny powtórzę. W tym roku stawiam na nowości, w koszyku czeka Malachitowa Szkatułka i 8 innych odmian.
sylwia_slomc... 16:51, 07 sty 2024

Darecka napisał(a)
Wystarczy zwykły druciok, taki jak do butelek i wyparzanie wrzątkiem. Ewentualnie można odkazić czymś wysoko % Znacznie bardziej problematyczna od mycia jest obsługa tegoż rogu- bardzo łatwo jest się nim oblać, no i dopóki pełny, to go nie odłożysz- w dawnych czasach to musiały być dopiero dzikie imprezy

W dawnych czasach to taki róg opróżniali na raz, a trunki nie raz po brodach się lały
Rumianka 16:55, 07 sty 2024

Mój eM ma takie pamiątki wykonane w glinie...fajne co?