Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 09:59, 26 lip 2024

Magara napisał(a)
Gosia, ślicznie masz
Muszę miejsce na czyścce znaleźć - Ty też masz humelo? Te z fioletowym kwiatem mam na myśli. Długo one kwitną???
Nie Ty jedna masz problem z mobilizacją ogrodową, ja też tak mam
Jak już się kładę spać z mocnym postanowieniem, że "jutro" ruszam do boju, to zawsze: albo coś wypadnie, albo leje deszcz, albo żar z nieba Muszę sobie zrobić listę prac tzw. "krótszych", które się zmieszczą w okna pogodowe i moje wolne okna

Tak to Humelo. Kwitnie u mnie około miesiąca. Bardzo ładnie przyrasta. Zaraz będę go ścinała. Fajnie, że potem ma ładne liście, takie poduchy się robią.
Ja mam tak samo jak Ty. Wychodzę do ogrodu biegiem tu spojrzę, pomyślę trzeba to zrobić , tam spojrzę też znajduję robotę, a potem, wybiegam do pracy, na spotkanie i znowu wszystko leży.
Mam za bujne życie towarzyskie
No i ta pogoda....
Akurat jak miałam urlop był największy skwar.

Joku napisał(a)
Powtórzę za Magarą "Gosia, ślicznie masz". Bardzo mi się podobają twoje rabaty. Co to za płożąca roślinka na murku? Macierzanka czy coś innego?
Ja nie mam problemu z mobilizacją, najlepiej mi się pracuje rano i pod wieczór. Jak chęci braknie to wystarczy wyjść, pokręcić się między rabatami, coś poprawić, coś przyciąć. Potem już samo idzie . Ale ja już nie muszę się kręcić w pracowym kieracie.

Jolu, mi też najlepiej pracuje się rano i wieczorem. Tylko, że rano idę do pracy w tygodniu, a w weekendy szykuję sie albo do wyjazdu, albo do przyjęcia gości. Ten rok jest jakiś szalony pod tym względem. Wieczorem w tygodniu coś poskubię, ale jestem po pracy zmęczona, a w dodatku zanim zrobię obiad jest 19. Zostaje tylko podlewanie.
Na murku rośnie macierzanka. Najlepsza na takie susze stanowisko

mrokasia napisał(a)

Taaak, to działa .

U mnie aż tak to nie działa. Ja chyba jestem przebodźcowana. Najgorsze było to, że w urlopie nie mogłam spokojnie popracować tak jak bym chciała, bo nie wychodziłam z domu. Już bym wolała, żeby deszcz padał, to przynajmniej byłoby pożyteczne. No i może w domu bym coś porobiła.
Męczy mnie za długie leżenie

Margo2 10:00, 26 lip 2024

Margo2 10:01, 26 lip 2024

Margo2 10:02, 26 lip 2024

ElzbietaFranka 18:09, 26 lip 2024

Nie jest tak źle z tą gaura. Zobacz czy ma siewki to posadz w jakieś słoneczne miejsce.

orlęta też bardzo ładna więc się ciesz.
Już ja posiałam więc czekam.
Magara 22:34, 26 lip 2024

Gosia, Hummelo w koszyku Kusisz nim i Ty i Mrokaśka Miejsce mam, tylko jedną gaurę muszę przenieśc
Margo2 22:37, 26 lip 2024

Elu, no właśnie siewek na razie nie widzę. Chyba, że wypieliłam. Chociaż ja jestem ostatnia do wyrywania czegoś czego nie znam.
Zazwyczaj zostawiam i czekam co z tego wyrośnie.

Dzisiaj zmobilizowałam się do wyjścia do ogrodu w celu popracowania.
Musiałam w końcu posadzić prezent od Agatorka, bo był w skrzynce nie w doniczce ze względu na to, że doniczka była za mała . Bałam się, że się zmarnuje.
Zdjęć nie ma, bo skończyłam sadzenie po ciemku, a na dokładkę nie zdążyłam dokończyć kopania trawnika.
Nie wiem kiedy teraz będe miała czas na dalsze przeróbki bo prawie cała rabata przy klonie od strony orzecha idzie do przeróbki.
Jutro od rana mam wizytację ogrodową z innego forum. Wieczorem idę na imieniny, a w niedzielę wybieram się tez w gości od rana.
Może jutro miedzy gośćmi a imieninami coś podziałam.
Rano jeszcze chcę skoczyć do sklepu dokupić wąż kroplujący i łączniki.
Margo2 23:33, 26 lip 2024

Magara napisał(a)
Gosia, Hummelo w koszyku Kusisz nim i Ty i Mrokaśka Miejsce mam, tylko jedną gaurę muszę przenieśc

Magarku, jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzi przesadzana gaura.
Nie masz innego miejsca?
Magara 23:55, 26 lip 2024

Gosia, niby działka duża, ale z przemyślanym miejscem na rabatach krucho
anabuko1 10:00, 27 lip 2024

Piękne liliowce.
U mnie już tyle mniejszości.
Lilia też śliczna