Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Magara 22:56, 27 paź 2024

Gosia, to chryzantemy na zdjęciach? I tak podejrzewam Cię o przeniesienie się do innej strefy czasowo-pogodowej
Ja jeszcze toczę okrutną walkę w atakującymi mnie cebulowymi (plus grabienie, a to akurat praca ciągła do grudnia) ale sezon już generalnie odtrąbiłam
Alija 09:15, 28 paź 2024

Gosia, piękne widoczki, mnóstwo kwiatów, jesień powoli wkracza do twojego ogrodu. Dalie śliczne, chryzantemy również.
Margo2 09:27, 28 paź 2024

Magara napisał(a)
Gosia, to chryzantemy na zdjęciach? I tak podejrzewam Cię o przeniesienie się do innej strefy czasowo-pogodowej
Ja jeszcze toczę okrutną walkę w atakującymi mnie cebulowymi (plus grabienie, a to akurat praca ciągła do grudnia) ale sezon już generalnie odtrąbiłam

N zdjęciach też są chryzantemy. Odkrycie tego sezonu. Na ostatniej fotce jest mini rabatka, która nie jest podlewana, tylko z nieba. Posadziłam w zeszłym roku chryzantemy wyciągnięte z doniczek przed zimą, na próbę, czy przetrwają. Nie tylko, że przetrwały zimę, ale to ekstremalne lato.

Alija napisał(a)
Gosia, piękne widoczki, mnóstwo kwiatów, jesień powoli wkracza do twojego ogrodu. Dalie śliczne, chryzantemy również.

Jestem bardziej zadowolona z mojego jesiennego ogrodu, niż z letniego.
O chryzantemach napisałam Magarce. Gorąco polecam
Anda 09:31, 28 paź 2024

Również lubię chryzantemy. Mam od paru lat właśnie taką terminatorke, która przetrwała najgorsze susze latem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 09:53, 28 paź 2024

Śliczna ta różowa chryzantema
Margo2 12:21, 28 paź 2024

Anda napisał(a)
Również lubię chryzantemy. Mam od paru lat właśnie taką terminatorke, która przetrwała najgorsze susze latem.

Ewa, też mam chryzantemy już kilka lat, ale nie przypuszczałam, że one takie wytrzymałe. Całkowite zaskoczenie. Może one bardziej wrażliwe na mróz, bo przedtem słyszałam o nich opinie, że są wymagające. Może o to chodzi?

Basieksp napisał(a)
Śliczna ta różowa chryzantema

Basiu, podaj adres na pw, wiosną mogę wysłać.
Margo2 22:46, 28 paź 2024

Dłużej pospać jest fajnie, ale za to wracać po ciemku juz mniej.
Skończyła sie praca po pracy.
Zostały juz tylko weekendy.

Margo2 22:47, 28 paź 2024

Margo2 22:48, 28 paź 2024

Magara 23:21, 28 paź 2024

Gosia, widzę u Ciebie na rabatach moje przekleństwo - nadmiar igieł sosnowych Chociaż u Ciebie nie tak dużo jak u mnie. Ja na tym etapie mam już niezłą kołderkę
Co z nimi robisz??? Masz jakiś pomysłowy, mądry patent?