Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 13:43, 08 lis 2024

Margo2 13:44, 08 lis 2024

Margo2 13:45, 08 lis 2024

Margo2 13:46, 08 lis 2024

Miskantowo 16:36, 08 lis 2024

Pięknie tu u Ciebie
Alija 22:40, 09 lis 2024

Gosia, fajnie, że pokazałaś jeszcze takie piękne jesienne zdjęcia z ogrodu, bo to już pewnie ostatnie w tym sezonie.
U mnie większość liści już opadła, robi się pusto i szaro. A deszczu jak nie było, tak nie ma.
Gruszka_na_w... 15:36, 10 lis 2024

Ależ cudowną masz jesień. Chryzantemy przy schodkach wyglądają nad wyraz elegancko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 17:26, 10 lis 2024

Margo2 napisał(a)

Piękną masz jesień w ogrodzie I podobają mi się te dwa miejsca za ścieżkami lubię takie nie do końca proste ścieżki w ogrodzie, fajnie to wygląda
Zana 19:57, 10 lis 2024

Gosiu, zaglądam do Ciebie po cichutku, czas się ujawnić Masz przeurocze zakątki w ogrodzie, Twoje nasadzenia są takie swobodne, takie naturalne, bardzo mi się podoba I ta cienista ścieżka

Mogłabym mnóstwo zdjęć zacytować z miejscami, które mi się podobają Jarząbek w jesiennej szacie zwraca siebie uwagę, gwiazdorzy
anpi 22:29, 10 lis 2024

Fajną masz tą sosnę nad placykiem wypoczynkowym, taką rozgałęzioną!
Też mam igły sosnowe. Nasypałam ich trochę wokół borówek. Te które grabimy razem z liśćmi idą na kompost.
Pospacerowałam trochę po wątku i doczytałam, że byłaś w lubelskich szkółkach. Daleko masz do nas? Może uda się w przyszłym roku zorganizować jakiś większy zlot w Nałęczowie w Dni otwarte Ogrodów?

Jeżeli chodzi o ogrodowe niezadowolenia, to chyba każdy je ma na jakimś etapie "ogrodowania"!? Ale w sumie fajne jest samo dążenie do swojego ideału ogrodu i trzeba cieszyć się tym procesem twórczym! A ogród i tak sam się zmienia, bo coś urośnie, coś wypadnie i znów inaczej wygląda. Nasze gusta też się zmieniają (przynajmniej moje) i jeszcze "apetyt rośnie w miarę jedzenia" ! Dla mnie najgorsze jest to, że nie mam czasu na ogród tyle ile bym chciała, a jeżeli go niby mam, to ciągle coś się wydarza i mi ten czas szatkuje na drobne, albo odbiera chęci i zapał!
Dobrze, że Tobie wróciła energia Życzę jej dużo! I samych zadowalających pomysłów ogrodowych!
Popieram nasadzenia wzdłuż ścieżki
Widzę, że też masz nasadzone wszystkiego gęsto tak jak ja! Ale wtedy ciągle coś się dzieje, cieszą nowe kwitnienia, i zmieniają się obrazy ogrodowe A ja to lubię!
Żylistki u mnie też szaleją i zajmują już za dużo miejsca, tnę je dość radykalnie po kwitnieniu. ale ostatnio też rozważam przesadzenie jednego z nich, ale to może się źle skończyć dla niego, bo pewnie korzenie ma splątane z sąsiednimi krzewami i po ich przycięciu może już się nie przyjąć w nowym miejscu!?Albo dla mnie- bo pewnie za łatwo nie będzie z tym wykopywaniem